AOPEN presenteert Chromebase Commercial 21.5 inch tablet met Chrome OS

0

Een nieuwe tablet is zojuist op de markt verschenen. Deze draait niet op Android, iOS of Windows, maar op Chrome OS, het besturingssysteem dat je in Chromebooks tegenkomt. Dat is niet het enige opvallende element: de tablet heeft een 21.5 inch multitouch display. Hij gaat door het leven onder de noemer Chromebase Commercial.

In maart dit jaar kondigden Google en AOPEN hun samenwerking aan en sindsdien is het stil. Tot afgelopen weekend, toen de Chromebase Commercial  in de database van de FCC verscheen. Surfend naar de website van AOPEN was daar de Chromebase Commercial te bewonderen, inclusief alle specs.

Specificaties Chromebase Commercial

De Chromebase Commercial heeft een scherm van maar liefst 21.5 inch met een Full HD resolutie (1920 x 1080 pixels). Onder de motorkap vinden wen een Intel Celeron N2930 Bay Trail quadcore-processor. Deze is geklokt op een snelheid van 1.83GHz, maar kan dankzij Intels Turbo Boost technologie oplopen tot 2.16GHz. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 4GB, het intern geheugen 32GB. In de productbeschrijving is niets terug te vinden over uitbreidbaar geheugen of microSD-slot.

De Chromebase Commercial bevat geen camera aan de achterzijde. Op zich ook niet zo vreemd, want het kan niet prettig zijn om met zo’n groot apparaat foto’s te schieten. Aan de voorkant zit een HD Webcam om een video conference te organiseren. Naast dualband WiFi (802.11ac) en Bluetooth 4.0 (LE) heeft de tablet maar liefst zes USB 2.0-aansluitingen, ethernet-aansluiting, mic-in, line-out, HDMI-poort en Kensington Lock.

De Chromebase Commercial is 525,4 x 332 x 33,6 mm (L x B x D) en weegt maar liefst 6,5 kilo. Zoals gezegd draait de tablet op Chrome OS. Hij is alleen verkrijgbaar in het grijs.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de Chromebase Commercial beschikbaar is en wat deze tablet gaat kosten laat AOPEN in het midden. Gezien de specificaties zal hij vast een aardige duit kosten. Maar dan krijg je er wel drie jaar garantie bij.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer