Jolla Tablet’s onderweg naar ontwikkelaars

0

Jolla heeft geselecteerde app-ontwikkelaars een testmodel van de Jolla Tablet gestuurd. De ontwikkelaars krijgen de kans om applicaties voor het Sailfish besturingssysteem te maken voordat de tablet publiekelijk beschikbaar komt. Dit en meer schrijft Jolla in een update op zijn blog.

Een paar weken geleden meldde de fabrikant dat ontwikkelaars de tablet begin augustus zouden ontvangen, en die belofte lijkt te worden gehaald. Het was de bedoeling dat app-ontwikkelaars de tablet al eerder zouden krijgen, maar door productieproblemen werd de deadline tot tweemaal toe uitgesteld. Nu ontwikkelaars de tablet spoedig in huis hebben, komt de leverdatum voor Indiegogo-backers ook dichterbij. Jolla gaf namelijk aan dat wie de tablet via het crowdfundingplatform heeft aangeschaft, zijn model drie tot vijf weken na de ontwikkelaars krijgt.

Geselecteerde, geïnteresseerde ontwikkelaars konden zich een tijdje geleden aanmelden om apps te ontwikkelen voor Sailfish OS, het besturingssysteem waar de Jolla Tablet op draait. De gekozen ontwikkelaars krijgen nu een aantal weken de kans om hun app(s) te testen op Sailfish OS, waarna de tablet wordt uitgeleverd aan vroege klanten. Jolla laat op zijn blog weten dat ontwikkelaars toegang hebben gekregen tot een nieuwere versie van Sailfish OS, terwijl het bedrijf bijna zover is om de SDK (Software Development Kit) uit te brengen. Dit moet het eenvoudiger maken om tablet-apps voor de Jolla Tablet te maken.

Geïnteresseerden kunnen voor alle nieuwe informatie hier terecht. Meer over de Jolla Tablet, inclusief specificaties, vind je in dit artikel.

Share.

Over de auteur

Reageer