Huawei vertoont kunsten Huawei MediaPad M2 in promovideo

0

Vorige maand lanceerde Huawei zijn nieuwe vlaggenschip, de Huawei MediaPad M2, in Frankrijk. Het Chinese technologiebedrijf beloofde dat deze high-end tablet in juni in andere Europese landen zou verschijnen, maar tot op heden is dat uitgebleven. Wel weten we nu wat voor techniek er allemaal in deze tablet schuilt dankzij een promotievideo.

In de promovideo laat Huawei zien welke technologie het bedrijf allemaal in de Huawei MediaPad M2 heeft verwerkt om het beeld en geluid te optimaliseren.

Te beginnen bij het geluid. Met SmartPA maximaliseert Huawei de prestaties van de speakers aan de onder- en bovenkant. Zo hoor je zowel heldere hoge tonen (treble) als lage tonen (bass) goed door de speakers. Dat is te danken aan twee stukken technologie die het Chinese bedrijf van Harman/Kardon heeft geleend: Clari-Fi, dat dient om audiobestanden automatisch te herstellen en de algehele muziekkwaliteit te verbeteren, en Harman/Kardon Tuning, wat de speakers unieke geluidskamers geeft voor een indringende audiobeleving.

Huawei belooft ook haarscherp beeld met zijn 8 inch FHD-display. Onder de motorkap vinden we techniek om de kleurverzadiging en contrastratio te verhogen (ClariVu ColorPlus), de helderheid en contrast van het scherm automatisch aan de omgeving waarin je je bevindt aan te passen (ClariVu SunView) en de lichtsterkte van het scherm te reduceren indien dit nodig is (ClariVu EyeCare).

Bekijk hieronder zelf de gehele promotievideo.

Overige specificaties Huawei MediaPad M2

Het design van de Huawei MediaPad M2 is geïnspireerd door de nieuwste vlaggenschepen van het bedrijf: de Huawei Ascend P8 en P8 Max. De Android-tablet heeft een 8 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Onder de motorkap vinden we een HiSilicon Kirin 930 octacore-processor met 64-bits architectuur (ARM Cortex A53). De CPU is geklokt op een snelheid van 2 GHz. Het RAM- of werkgeheugen bedraagt 2GB. De tablet is verkrijgbaar met 16 GB of 32 GB intern geheugen, die met een microSD-kaart is uit te breiden met waarschijnlijk 128 GB.

De achterkant heeft een 8 megapixelcamera inclusief LED-flitser, aan de voorzijde is een 2 megapixelcamera te vinden. Wat betreft connectiviteit: de Huawei MediaPad M2 beschikt over WiFi (802.11 b/g/n/ac), Bluetooth 4.0 (LE), GPS, NFC en optioneel LTE/4G. De batterij heeft een capaciteit van 4.800 mAh. De tablet draait op Android 5.0 (Lollipop) met EMUI 3.1 interface, Huawei’s eigen schil over Android. De MediaPad M2 is 7,8 millimeter dik, weegt 310 gram en heeft een unibody behuizing van metaal voor een premium look and feel.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei MediaPad M2 is momenteel in Frankrijk te koop voor 349 euro. Deze maand zou de Android-tablet naar andere Europese landen komen. Of en wanneer de tablet naar Nederland komt is niet bekend.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer