Eenvoudig bestanden beheren op de iPad

15

Een veelgehoord punt van kritiek op de Apple iPad is het gebrek aan bestandsbeheer. Daarmee bedoelen de klagers dat ze de iPad niet als externe opslag kunnen gebruiken, waar Android dit wel standaard ondersteunt. Inmiddels zijn er een aantal alternatieven ontwikkeld om bestandsbeheer op de iPad mogelijk te maken. Wij bespreken er een aantal.

Dropbox

dropboxEen veelgebruikte methode om bestanden te beheren is dropbox. Dit is een dienst die het mogelijk maakt om bestanden online op te slaan en te synchroniseren met al je apparaten. Inschrijving is gratis en na inschrijving beschik je direct over 2GB opslagruimte. Via een aantal manieren is het mogelijk om meer opslagruimte te krijgen. De maximaal te behalen gratis ruimte is 8GB.

Dropbox wordt door veel andere applicaties ondersteund. Zo is het mogelijk om je Dropbox opslag te koppelen aan GoodReader, een populaire applicatie om e-books, pdf of presentaties te bekijken. Op GoodReader komen we later in dit artikel terug.

iTunes

De bekendste methode om bestanden naar je iPad te kopiëren is de officiële methode, via iTunes. Door je iPad te koppelen aan de iTunes software van Apple is het mogelijk om via de synchronisatie-instellingen bestanden te synchroniseren naar het toestel. Beter gezegd: je synchroniseert bestanden met een op de iPad geïnstalleerde applicatie. In het overzicht in iTunes zie je alle applicaties die externe bestanden ondersteunen. Via dit overzicht zoek je de bestanden op je PC of Mac en voeg je ze toe aan de applicatie.

itunes-tabletguide.nl

Evernote

EvernoteEvernote is een populaire applicatie voor het maken van een digitaal plakboek. Met notities, foto’s, geluiden en andere bestanden kun je elke gedachte en elk idee gemakkelijk vastleggen. Doordat de applicatie veel bestandsformaten ondersteunt, wordt Evernote vaak gebruikt voor bestandsbeheer. Je documenten worden online opgeslagen en hiermee zijn ze dus altijd beschikbaar.

Goodreader

Goodreader is van oorsprong een applicatie om digitale boeken of PDF bestanden te lezen. De applicatie blinkt echter uit in het ondersteunen van online opslag diensten en daarmee populair als bestanden manager. Goodreader ondersteunt o.a. Google Docs, Dropbox, FTP, WebDAV, E-mail en MobileMe.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

15 reacties

  1. Om maar weer eens duidelijk te maken dat Apple wil dat je het (wat dan ook!!) op HUN manier doet. Waar is de klant in dit verhaal. Ik wil mijn documenten nu niet en nooit niet ‘online’ opslaan.nVia iTunes is dan een redelijke optie, maar het is te gek voor woorden dat je dat dan alleen thuis kan doen.nWat is de zin van een MOBIEL apparaat als ik er alleen thuis ten volle gebruik van kan maken.nnKortom, Apple waar blijft de wens van de klant?????

  2. Apple blijft geklooi met bestanden zeer klant onvriendelijk, kort om ipad in de fik gestoken en een samsung gekocht zo ding raad je niemand aan

  3. Je ziet hier precies waarom Microsoft geen Apple zou moeten willen worden. Apple is voor de gemiddelde gebruiker prima, maar als je zelf de baas van je pc/pad wilt blijven, is Apple waardeloos. Het is voornamelijk gericht om de consument onder controle te houden en te dwingen om allerlei dingen aan te kopen.

    Nee geef mij maar Microsoft al laten qua gebruiksvriendelijkheid wel wat steekjes vallen.

    Apple na-apen is het domste wat ze kunnen doen. Ik baal van Windows 8 dat toch erg op een Ipad interface gaat lijken…

    Apple is voor the Happy en Microsoft voor de ‘die hards’ 😉

  4. Als Mac fan ( is niet hetzelfde als Apple fan) zeg ik:
    Ik mis op mijn ipad ( wat opzich een geweldig ding is !! ) de mogelijkheid van de Finder of voor de Windows - mensen , de verkenner.
    Daarin kan ik niet anders zeggen dan dat het klopt dat Apple je aan het handje neemt en in jail stopt. Zonder jailbreak moet de gebruiker zich houden aan het systeem dat zij bedacht hebben: iTunes regelt alles voor je! Alles gaat via iTunes . Het is al gezegd, maar ik herhaal het nog eens: niet voor iedereen is dat altijd even fijn. Ik wil het zelf doen!

  5. Hoe eenvoudig kan het zijn.
    Ben je gewend dat je gewoon bestanden van het ene apparaat naar het andere kan slepen. Bedenken ze bij Apple dat juist die funktie niet meegenomen wordt.
    Belachelijk!

  6. heb net een iPad gekocht (64 Gb) en heb spijt als alle haren op mijn hoofd. kan niets zelf regelen zonder tussenkomst van itunes. ipad denkt alleen aan zichzelf en is te vergelijken met een dictator, je mag alles als het maar volgens de regels van apple gebeurt. WAARDELOOS.
    doe hem zo snel mogelijk van de hand en koop een Samsung tablet.
    om te kotsen……..!

    • Ik heb precies dezelfde ervaringen. Je kunt niet wat je zelf wilt, zoals met een ECHTE PC 🙂 Het zal voor veel mensen best wel handig zijn om de muziek in hun eigen bibliotheekje te stoppen. Windows heeft daar ook een handje van, maar daar kun je dingen zelf nog naar je hand zetten, maar niet met een iPad. Ook bij iedere App. jezelf weer bekendmaken met je Apple-ID, maakt je niet bepaald anoniem. Maar ja, dat ben je nergens meer 😉

  7. Ook ik ben op zoek naar een App om mijn songteksten voor mijn koren op te slaan …en te kunnen bewerken …ik had iAnnotate PDF ..beviel me goed ..kon terplekke aantekeningen maken …maarde App werkt niet meer ….ik klik op de App en hij verdwijnt gelijk weer . Ben alle nummers kwijt ..opnieuw installeren helpt niet

  8. Hoe is het mogelijk dat er mensen zijn die een ipad kopen? Documenten die als bijlage bij emails worden meegezonden kunnen niet eens ergens los van de email worden opgeslagen. De meest idiote handelingen zijn op het internet te vinden die dit probleem zouden oplossen. Maar ook die oplossingen zijn geschreven door analfabeten die lijken te denken dat een document hetzelfde is als een foto. Hoe erg kan het zijn.
    De ipad en de iphone zijn ontworpen voor i-meisjes en giechelkonten met veel zakgeld. Steve Jobs kon dan misschien wel goed presenteren en fotograferen maar het is te betwijfelen of hij wel kon schrijven.

  9. Al Bert stoter op

    Ik heb de iPad kado gehad en het is de eerste keer dat ik iets van Apple heb.
    En ook gelijk de laatste keer. Je voelt je net een klein jochie, dat niet voor zichzelf kan en mag beslissen.
    Die hele hype over iPads, iPhones en I weet ik veel wat nog meers, ontgaat mij volledig.
    Wat een Kl…ding
    Ik ga weer heel snel over op een android

  10. Apple is het meest gebruikersonvriendelijk, arrogante stuk shit wat je je maar kunt voorstellen.
    Wat een drama ! Een groothandel in beperkende wachtwoorden, blokkeringen en wat dies meer zij.
    Een Iphone5S met een klein, volkomen WAARDELOOS scherm, met kleine toetsen waardoor je consequent het verkeerde intikt. In grafisch opzicht tevens meer dan minderwaardig. BAGGER !!! En dat voor een a sociale hoop geld… ONBEGRIJPELIJK !!!

  11. op mijnipad geen kans, maar ook op mijn Toshiba Windows 8 tablet zoek ik me kleurenblind naar de beheer mogelijkheid van mijn DROPBOX waarop ik files wil bewerken.
    Ik hoop dat er voor veel nieuwe apps toch begrijpelijke uitleg komt, met 69 hoop ik niet uitgerangeerd te zijn voor al deze computerpret.

    • Hou je vinger op en er komt een menu tevoorschijn. Doe wat je wil, ook opslaan waar dan ook. Ik ben overigens wel blij met een gesloten systeem. Ook oudere apparaten werken als nieuw uit de doos. Kom daar maar eens om bij een ander.

Reageer