Galaxy NotePro 12.2 krijgt Android 5.0.2 in Italië

1

Voor steeds meer tablets komt Android 5.0 (Lollipop) en hoger vrij. Ditmaal is het de beurt aan de Samsung Galaxy NotePro 12.2. Ook deze high-end tablet heeft gisteren de nieuwste versie van Googles besturingssysteem ontvangen. Weliswaar in Italië, maar dat betekent dat ons land waarschijnlijk binnenkort aan de beurt is.

Voor steeds meer tablets is Android 5.0 (Lollipop) of hoger beschikbaar. Zo kreeg onlangs de Samsung Galaxy Tab S (10.5) nog de nieuwste versie van Googles besturingssysteem, en enkele dagen later ook het kleinere broertje de Galaxy Tab S (8.4). En enkele weken geleden startte ook Sony met de uitrol van Android Lollipop. Volgens de laatste cijfers van het Android Developer Dashboard draait 5,4% van alle tablets en smartphones op een versie van Android Lollipop.

Zoals gezegd is het nu dus de beurt aan de Samsung Galaxy NotePro 12.2. Vooralsnog krijgt alleen de LTE-versie (dus met 4G) de update. Het is echter aannemelijk dat de WiFi-only variant ook binnen afzienbare tijd Android 5.0.2 kan verwachten. Dat geldt ook voor andere regio’s: nu is Italië aan de beurt, maar ons land volgt vast en zeker op korte termijn.

Specificaties Samsung Galaxy NotePro 12.2

De Samsung Galaxy NotePro 12.2 heeft zoals de naam al zegt een 12.2 inch IPS TFT LCD-display met een resolutie van 2560 x 1600 pixels (WQXGA) en een pixeldichtheid van 247 ppi. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon S4 Pro quadcore-processor van Qualcomm. Deze is geklokt op 2.3 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 3 GB, de interne opslagcapaciteit 32 GB. Deze kun je met een microSD-kaart verdubbelen tot 64 GB.

Aan de achterkant heeft Samsung een 8 megapixelcamera geplaatst, aan de voorzijde een 2 megapixelcamera. Naast WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) heeft deze Android-tablet ook Bluetooth 4.0 (LE). Een 4G-module (LTE) is optioneel. De batterij heeft een capaciteit van 9.500 mAh. Momenteel draait de tablet nog op Android 4.4 (KitKat), maar binnenkort kun je dus waarschijnlijk Android 5.0.2 (Lollipop) tegemoet zien.

Bekijk de prijzen van de Samsung Galaxy NotePro 12.2
Lees onze review van de Samsung Galaxy NotePro 12.2

Share.

Gerelateerde tablets / apps

vanaf € 491.89
  1. Phonemarket.nl € 491.89 op voorraad Koop nu
Alle prijzen >

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen jaren heeft hij diverse webredacties versterkt en vo... Lees meer

1 reactie

Reageer