Facebook Messenger krijgt nieuwe belfunctie

1

Facebook treedt in de voetstappen van WhatsApp. Enkele weken nadat WhatsApp een belfunctie heeft toegevoegd aan zijn mobiele applicatie, introduceert Facebook hetzelfde in zijn berichtendienst Facebook Messenger. Hiermee kun je met al je Facebook-vrienden face-to-face gesprekken voeren met je camera.

Dat schrijft Facebook in een persbericht.

Vorig jaar maakte Facebook een einde aan het chatten via zijn reguliere app. Als je dit toch wilde blijven doen, moest je een nieuwe applicatie downloaden: Facebook Messenger. Naast chatten kun je sinds kort ook geld overmaken via de app. En nu voegt Facebook daar nog een nieuwe functie aan toe: videobellen.

Gebruik

De nieuwe belfunctie gebruiken is simpel. Je opent een chat of gesprek met Facebook Messenger en je klikt op het camera-icoontje in de rechterbovenhoek. Vervolgens verschijnt een nieuw venster in beeld, waar je het gesprek kunt aannemen of ophangen. Als je opneemt zie je diegene die jou beld of die aan het bellen bent in beeld. Tijdens het bellen kun je tussen de camera aan de voor- en achterkant wisselen. Mocht je het het gebruik van de camera helemaal niks vonden, dan kun je deze uitschakelen zodat de ander alleen je stem hoort.

Als het camera-icoontje nog niet in beeld staat, dan heb je wellicht de laatste update nog niet geïnstalleerd. Dat zul je dus eerst moeten doen.

Videobellen met Facebook Messenger gebeurt, net als WhatsApp, met een dataverbinding. Je moet dus met een WiFi-netwerk verbonden zijn of gebruikmaken van het mobiele data-abonnement dat je bij je provider hebt afgesloten. Details over het dataverbruik heeft Facebook niet bekend gemaakt. Wat betreft de kwaliteit van de belfunctie zegt het bedrijf dat deze snel, betrouwbaar en van hoge kwaliteit is, ongeacht waar je je bevindt.

Beschikbaarheid

De belfunctie in Facebook Messenger is helaas nog niet in ons eigen land te gebruiken. Op dit moment kunnen alleen geselecteerde landen gebruikmaken van videobellen: België, Canada, Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Kroatië, Laos, Litouwen, Mexico, Nigeria, Noorwegen, Oman, Polen, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Uruguay. Wanneer de functie in ons land wordt uitgerold laat Facebook in het midden. In de blog stelt het bedrijf dat de belfunctie “de komende maanden” in andere landen en regio’s beschikbaar komt.

Zowel Android- als iOS-gebruikers in de hierboven genoemde landen kunnen vanaf nu gebruikmaken van de nieuwe belfunctie.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Sociaal
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

  1. Wie o wie weet raad?
    Een kennis heeft waarschijnlijk gekozen om alléén via Facebook te bellen in het buitenland. Nu kan zij niet meer bellen of gebeld worden…
    Hoe en waar kan je dit uitschakelen?
    En als dit het probleem niet veroorzaakt…wat kan er dan fout zijn…mobiel geeft aan niet via network verbonden…

Reageer