Android for Work nu in de Play Store

0

Eind februari lanceerde Google Android for Work. Het platform draaide aanvankelijk alleen op apparaten die uitgerust waren met Android 5.0 (Lollipop) of hoger. Vanaf nu kunnen ook gebruikers die een tablet of smartphone hebben die op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) tot en met Android 4.4 (KitKat) draait het platform gebruiken. Daarvoor hoeven ze alleen de app te downloaden in de Google Play Store.

Het uitgangspunt van Android for Work zijn zogeheten werkprofielen. Hiermee brengt Google een onderscheid tussen je zakelijke omgeving en je privésituatie. Je werkgever heeft alleen toegang tot de data in het werkprofiel van het bedrijf. Je hoeft dus niet bang te zijn dat hij in jouw documenten en apps rondneust, want daar kan hij simpelweg niet bij.

Tevens krijg je met Android for Work een scala aan zakelijke applicaties, onder andere voor het beheren van je e-mailaccount, documenten, contacten en agenda. Zo is bijvoorbeeld het Office-pakket aanwezig om aan teksten te werken of de boekhouding te doen. Deze apps werken samen met Microsoft Exchange.

Als je opdrachtgever zijn eigen applicaties heeft gemaakt, kan hij deze uploaden naar Google Play for Work. Werknemers die ingelogd zijn op het e-mailadres van de baas kunnen deze apps dan hier downloaden en installeren.

Wat betreft beveiliging: alle data wordt versleuteld opgeslagen op de tablet of smartphone en kan bij verlies of diefstal op afstand worden gewist. Ook de ondersteuning voor VPN-verbinding is verbeterd.

Download Android for Work

Android for Work is vanaf nu te downloaden in de Google Play Store. Zoals gezegd moet je tablet of smartphone wel op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) of hoger draaien.

Op dit moment is Android for Work alleen beschikbaar voor goedgekeurde partners. Om je hiervoor aan te melden ga je naar het Google for Work partnerprogramma en klik je op de knop ‘Become a partner’.

Download Android for Work

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Android for Work Google Inc.

  • Platform(en) Android
  • Categorie Bestandbeheer / Productiviteit
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen jaren heeft hij diverse webredacties versterkt en vo... Lees meer

Reageer