Philips en Mediq onthullen Philips VISIQ, de eerste tablet voor echografie

1

Philips en Mediq kondigen vandaag een revolutionaire tablet aan: de Philips VISIQ. Het is de eerste tablet ter wereld die huisartsen naar hun patiënten kunnen meenemen en diagnostische onderzoeken kunnen uitvoeren.

Dat schrijft Philips in een persbericht.

De tablet is ontwikkeld door Philips en Medisch Service Nederland (MSN), wat onderdeel uitmaakt van Mediq. VISIQ is uitgerust met een echografiesysteem. Hiermee kunnen huisartsen en andere professionals in de zorg hoogwaardige medische beelden maken om diagnostische onderzoeken te verrichten, patiënten gerichter te behandelen of doorverwijzen naar een specialist.

Als een huisarts een patiënt bezoek met buikklachten, dan kan hij de tablet gebruiken om een diagnoses te stellen, zoals nier- of glastenen of leverafwijkingen. Ook zwangere vrouwen en mensen die slecht te been zijn profiteren van de nieuwe technologie.

Henna Tuinfort, huisarts in Almere, is de eerste huisarts in Nederland die de Philips VISIQ inzet in haar praktijk. Ze is zeer te spreken over de tablet:

“Het is voor mij nu mogelijk geworden een stap verder te kijken bij klachten. Ik kan vervolgens een beter advies geven, patiënten vaak gerust stellen, maar ook gerichter doorverwijzen als dat nodig is. Ik krijg bovendien van mijn van patiënten terug dat ze het fijn vinden dat ze nu heel snel, heel dichtbij huis, bij hun eigen huisarts terecht kunnen voor een echografieonderzoek, mocht zo’n onderzoek nodig zijn.”

Vraag

Philips en Mediq zeggen in te spelen op de alsmaar groter wordende vraag om echografie in te zetten in de praktijk. Henk Valk, general manager van Philips Healthcare zegt in een reactie:

“Steeds meer huisartsen willen medische beeldvorming inzetten in hun praktijk om zo de kwaliteit en efficiëntie van hun dienstverlening te verhogen in een tijd dat de zorgvraag sterk stijgt en er moet worden gekeken hoe iedere patiënt nu en in de toekomst kan worden voorzien van gerichte en goede zorg. De VISIQ is een mijlpaal in het toegankelijk maken van hoogwaardige medische diagnostiek en voor ons een nieuwe stap in onze ambitie om met onze zorgoplossingen een rol te spelen in de totale zorgketen.”

De Philips VISIQ bestaat uit een tablet en een transducer om een echografie te maken. De tablet beschikt eveneens standaard over een beveiligde draadloze verbinding om de gegevens direct door te sturen naar de praktijk of het ziekenhuis.

Bekijk hieronder de Philips VISIQ in actie.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer