ASUS start verkoop high-end Padfone S Plus in Maleisië

0

ASUS heeft een nieuwe Padfone uit de doeken gedaan, welke vanaf deze week in Maleisië verkrijgbaar is. De 5″ telefoon gaat 300 dollar kosten, het 8,9″ tabletdock krijgt een prijskaartje van 165 dollar met zich mee.

De Padfone-serie wordt al enkele jaren door ASUS op de markt gebracht, met vorig jaar nog de Padfone S voor de Aziatische markt en de Padfone X voor de Amerikaanse markt. Het bedrijf brengt nu de Padfone S Plus uit, die voor zover bekend alleen in Maleisië verkocht zal worden. Het Padfone-principe bestaat uit een los te gebruiken smartphone die in een tabletomhulsel geschoven kan worden. De tablet heeft een eigen beeldscherm en accu en maakt verder gebruik van de hardware van de telefoon, waardoor je verder kunt werken waar je op je smartphone gebleven was.

Specificaties

De telefoon beschikt over een 5″ Full-HD scherm en draait op een Qualcomm Snapdragon 801 processor. Deze chipset bevat vier kernen (quadcore) en doet zijn werk op 2,1Ghz. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig en voor het opslaan van applicaties, foto’s, video’s en andere content kun je gebruik maken van de 64GB interne opslagcapaciteit. Mocht dit niet genoeg zijn, dan kun je een Micro-SD kaartje in de smartphone stoppen. Aan de achterkant is een 13 megapixel camera te vinden die in 4K-resolutie kan filmen. Over de webcam is niets bekend. De Padfone S biedt ondersteuning voor onder meer Wifi, Bluetooth, GPS en NFC (Near Field Communication). De accu heeft een capaciteit van 2300 mAh en is draadloos op te laden via de Qi-standaard. De Padfone S is IPX 2 gecertificeerd en kan dus tegen wat water.

Het tabletomhulsel heeft alleen een 8,9″ display en 4990 mAh accu aan boord. Door de telefoon in de achterzijde van de tablet te klikken, is het apparaat te gebruiken.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Padfone S Plus wordt in Maleisië los verkocht, zo valt op te maken uit lokale media die het persevenement bijgewoond hebben. De smartphone gaat voor 300 dollar over de toonbank, het tabletomhulsel kost 165 dollar. Optioneel kun je nog accessoires als een flipcover en toetsenbord-dock. Het is nog onbekend of ASUS plannen heeft om de Padfone S Plus ook in Nederland uit te gaan brengen. Navraag van TabletGuide bij ASUS Benelux wijst uit dat zij vooralsnog geen verdere informatie over de verkrijgbaarheid van de Padfone S Plus hebben. Een snelle introductie in de Benelux lijkt dus onlogisch.

Share.

Over de auteur

Freelance techjournalist. Studeert aan de School voor Journalistiek. 1997. About.me/RensBlom... Lees meer

Reageer