Motorola: ‘Geen nieuwe tablet in de pijplijn’

0

Motorola heeft geen plannen om op korte termijn een nieuwe tablet op de markt te brengen. In plaats daarvan adviseert het bedrijf potentiële kopers om naar Lenovo te kijken.

Dat zegt Rick Osterloh, topman bij Motorola, in een tweet.

Osterloh beantwoordde deze week via Twitter een aantal vragen van twitteraars met de hashtag #AskRickO. Eén van de vragen die voorbijkwam was de vraag of Motorola dit jaar een nieuwe tablet op de markt brengt. Of om precies te zijn: “Will Motorola get into the tablet space this year?”.

Het antwoord van de topman is kort en krachtig: op het gebied van tablets hebben we geen plannen. Wel gaf Osterloh nog koopadvies mee: Lenovo heeft diverse interessante aanbiedingen op het gebied van tablets zoals de Yoga. Natuurlijk niet vreemd dat Osterloh de naam Lenovo in de mond neemt aangezien Motorola een jaar geleden door dat bedrijf is overgenomen.

Geschiedenis Motorola

Motorola is geen onbekende op de tabletmarkt. Enkele jaren geleden lanceerde het bedrijf de Xoom, Xoom 2 en Xoom 2 Media Edition. Vanuit commercieel perspectief waren de tablets een flop.

In 2011 nam Google Motorola Mobility over voor een historisch hoog bedrag van 12,5 miljard dollar. Motorola Mobility is de afdeling die mobiele apparaten als tablets en smartphones maakt. Hiermee wilde de zoekmachinegigant zijn patentportfolio uitbreiden om sterker te staan in de juridische strijd tegen Apple en Microsoft. Helaas voor Google leverde het geen winst op in de rechtszaal. Daarom gooide het internetbedrijf Motorola Mobility in de uitverkoop.

In januari 2014 kondigde Google aan dat het Chinese Lenovo interesse had voor Motorola Mobility. De zoekmachinegigant moest wel een flink bedrag op de verkoop toeleggen: van de 12,5 miljard dollar die het zelf had uitgegeven aan de koop, zag het bedrijf slechts 2,9 miljard dollar terug.

De kans dat Motorola onder zijn eigen naam deze tablet op de markt brengt, is door de overname zeer klein, maar niet uitgesloten. Vorig jaar juni doken enkele foto’s op van een tablet met Motorola-logo. Dat was het eerste en meteen ook het laatste bericht dat we over deze mysterieuze tablet hoorden.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer