Specificaties nieuwe HTC-tablet ‘bekend’

1

Dat HTC aan een nieuwe tablet werkt is niks nieuws onder de zon, maar over de specificaties was nog niets bekend. Tot nu. Volgens de laatste geruchten heeft de tablet onder meer een 8.9 inch groot scherm met een 16 megapixelcamera aan de achterkant.

Specificaties

Het 8.9 inch display heeft een resolutie van 1530 x 2048 pixels. Onder de motorkap schuilt naar verluidt een 2.2 GHz Allwinner H8 octacore-processor (28nm). De CPU wordt bijgestaan door een PowerVR SGX544 GPU (grafische kaart). Het RAM- of werkgeheugen bedraagt 2 GB, de interne opslagcapaciteit is 16 GB of 32 GB.

De camera is heel bijzonder als we de geruchten mogen geloven. Volgens de laatste berichten krijgt de aanstaande HTC-tablet een 16 megapixelcamera aan de achterzijde. Dat smartphones met dergelijke kwalitatieve camera’s zijn uitgerust is bekend, maar het is de eerste keer dat ik van een tablet hoor met een camera van 16 MP. Ook de camera aan de voorkant is van hoge kwaliteit: 8 MP.

De tablet heeft verder een batterij met een capaciteit van 6.700 mAh en stereo BoomSound speakers. Bij lancering draait hij standaard op Android 5.0 (Lollipop) met HTC’ eigen schil Sense 7 daar overheen.

De tablet verschijnt in twee varianten: een WiFi-only versie en 4G-variant.

Prijs en beschikbaarheid

Over de adviesprijs is helaas nog niks uitgelekt. Wel horen we geruchten dat HTC de tablet een scherpe prijs geeft om zo de strijd met de concurrentie aan te gaan. Het Taiwanese technologiebedrijf onthult de tablet naar verluidt op woensdag 8 april, als het een media-evenement houdt. De lancering zou in mei plaatsvinden.

Begin februari doken de eerste verhalen op dat HTC aan een nieuwe tablet werkt die qua vormgeving sterk op de Nexus 9 lijkt. Even later verschenen berichten over de mogelijke lanceerdatum: het tweede of derde kwartaal.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8.9 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2048 x 1536
  • Afmetingen 228.25 x 153.68 x 7.9 5mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (Denver - dual-core)
  • Gewicht 425 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer