Verboden app Launcher keert terug in App Store

0

Bij de introductie van iOS 8 in september 2014 was Launcher de eerste applicatie die optimaal gebruikmaakte van de mogelijkheid om vanuit het notificatiecentrum van Apples mobiele besturingssysteem andere applicaties te lanceren. Maar een week na de lancering verwijderde Apple deze app uit zijn applicatiewinkel, naar verluidt wegens het overtreden van de algemene voorwaarden van de App Store. Uit het niets is Launcher ineens weer beschikbaar in de App Store.

Greg Gardner, de ontwikkelaar en bedenker van Launcher, zegt dat hij het afgelopen half jaar diverse kleine aanpassingen aan zijn applicatie heeft gedaan, hopend dat Apple de app vroeg of laat weer zou toelaten tot de App Store. En dat is precies wat er gebeurd is.

Desondanks is Gardner verontwaardigd dat Apple zijn Launcher weer heeft opgenomen in de App Store. Hij zegt dat hij geen van de oorspronkelijke functionaliteiten van zijn app heeft weggehaald om Apples goedkeuring te krijgen. Tegenover MacRumors vertelt Gardner dat Apple bij de introductie van apps met nieuwe functionaliteit nogal ‘conservatief’ reageert, maar dat het bedrijf na verloop van tijd soepeler wordt in zijn beoordeling. “Dat lijkt hier sprake van te zijn”, aldus de ontwikkelaar.

NU.nl benadrukt dat dit inderdaad niet vreemd is voor Apple. Als voorbeeld noemt de techsite PCalc en Drafts, applicaties die respectievelijk een rekenmachine en een notitie-app tonen op het notificatiescherm van iOS.

Met Launcher kun je diverse icoontjes op je notificatiescherm toevoegen waarmee je bijvoorbeeld direct iemand kunt bellen, een FaceTime-gesprek starten, een WhatsApp-bericht sturen, een e-mail opstellen of een bepaalde website opstart als je op de webbrowser Safari drukt.

Download Launcher in de App Store

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen jaren heeft hij diverse webredacties versterkt en vo... Lees meer

Reageer