Prijzen Huawei Mediapad X2 bekend

0

Het Chinese technologiebedrijf Huawei onthulde afgelopen week op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona de Huawei Mediapad X2, een 7 inch Android-tablet waarmee je ook kunt bellen. Wat deze tablet zou gaan kosten liet Huawei nog in het midden, maar inmiddels zijn de eerste Europese prijzen van de Mediapad X2 opgedoken.

Specificaties Huawei Mediapad X2

De Huawei Mediapad heeft een 7 inch LCD-scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels (Full HD) en IPS-technologie voor brede kijkhoeken. Het Chinese technologiebedrijf heeft de processor in deze tablet zelf ontworpen en luistert naar de naam Kirin 930. Deze CPU ondersteunt 64-bit architectuur en telt maar liefst acht kernen (octacore). De kloksnelheid bedraagt 2 GHz. De grafische kaart is een Mali-T628.

De Huawei Mediapad X2 heeft een 13 megapixelcamera aan de achterkant en een 5 megapixelcamera aan de voorzijde. Wat betreft connectiviteit is de tablet voorzien van WiFi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth 4.0 (LE), de mogelijkheid om twee SIM-kaarten in het apparaat te stoppen en een card slot om het geheugen uit te breiden met maximaal 128 GB (microSD). Bij levering draait de tablet op Android 5.0 (Lollipop), de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem.

Het werkgeheugen en de opslagcapaciteit zijn afhankelijk van de configuratie die je kiest. Huawei brengt twee modellen op de markt: een variant met 2 GB RAM-geheugen en 16 GB intern geheugen, en een variant met 3 GB werkgeheugen en 32 GB intern geheugen. De eerste configuratie is verkrijgbaar in de kleur grijs, de tweede in het goud.

Prijs en beschikbaarheid

Of en wanneer de Huawei Mediapad X2 naar Nederland komt is onbekend. De eerste Europese adviesprijzen zijn wel bekend. In Duitsland kost de variant met 2 GB RAM-geheugen en 16 GB intern geheugen 349 euro. De duurdere versie is enkele tientjes duurder: 399 euro. In Italië is de eerste configuratie net zo duur als de duurdere variant, namelijk 399 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen jaren heeft hij diverse webredacties versterkt en vo... Lees meer

Reageer