Sony lanceert nieuwe commercials Xperia Z4 Tablet

0

Afgelopen week onthulde Sony zijn nieuwe kroonjuweel, de Sony Xperia Z4 Tablet. Deze high-end Android-tablet heeft haarscherp beeld dankzij de 2K-resolutie, is waterdicht en zeer dun, en uitermate geschikt om je werk onderweg te doen. Dat laat het Japanse technologiebedrijf in diverse nieuwe promotiefilmpjes zien.

In de eerste commercial staat het display centraal. Door de 2K-resolutie, die meer dan 4 miljoen afzonderlijke pixels telt, kun je ieder detail haarscherp bekijken. Je hoeft niet bang te zijn dat hierdoor je batterij snel leeg is: Sony belooft dat je 17 uur lang video’s kunt bekijken op de Xperia Z4 Tablet. Ook kun je zonder problemen video’s bekijken in het zonlicht. De volledige commercial kun je hieronder bekijken.

In de tweede promotiefilm staat werken centraal. Sony bestempelt de Xperia Z4 Tablet als “your perfect business companion”. Waarom? Omdat hij en veelzijdig is. Dankzij de BKB50 Bluetooth Keyboard kun je de Android-tablet als een laptop gebruiken om nog meer werk gedaan te krijgen. Het besturingssysteem Android 5.0 (Lollipop) is goed beveiligd en compatibel met diverse Mobile Device Management (MDM) oplossingen. Tevens biedt de tablet vele mogelijkheden om met andere apparaten te verbinden, zoals WiFi, Bluetooth, NFC, 4G/LTE en USB. Dus of je nou iets wil uitdraaien, een presentatie moet verzorgen of verbinding met je cloud wilt maken, het kan allemaal met de Sony Xperia Z4 Tablet.

Bekijk hieronder de promotiefilm.

Wil je zien hoe licht de Sony Xperia Z4 Tablet is? Bekijk dan dit filmpje.

Specificaties Sony Xperia Z4 Tablet

De Sony Xperia Z4 Tablet heeft een 10.1 inch IPS-display met een resolutie van 2560 x 1600 pixels (2K), wat omgerekend een pixeldichtheid van 300 ppi is. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 810 octacore-processor van Qualcomm. Deze 64-bits processor heeft vier Cortex A57 kernen die op een kloksnelheid van 2.0 GHz draaien, en vier Cortex A53 kernen met een kloksnelheid van 1.5 GHz. De grafische kaart is een Adreno 430. Het werkgeheugen (RAM) is opgevoerd naar 3 GB. De standaardopslagcapaciteit is verhoogd van 16 GB naar 32 GB.

De achterkant heeft een 8 megapixel Sony ExmorRS camera. Om selfies te maken heeft Sony aan de voorzijde een 5.1 megapixelcamera toegevoegd. De batterij heeft nog steeds dezelfde capaciteit van 6.000 mAh. Volgens Sony kun je hiermee 17 uur lang video’s afspelen. WiFi en Bluetooth zijn uiteraard van de partij en 4G is optioneel. De tablet draait op Android 5.0 (Lollipop), de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem.

De Xperia Z4 Tablet is IP68 gecertificeerd, wat inhoudt dat hij stof- en waterdicht is. Volgens Sony kan de tablet zonder problemen 30 minuten lang onder water blijven liggen bij een diepte van 1,50 meter. Twee andere opvallende features zijn het roestvrijstalen metalen frame en de dikte van 6,1 millimeter. Dat is net zo dik (of beter gezegd: net zo dun) als de iPad Air 2. Ten slotte krijg je (voor het eerst) een BKB50 Bluetooth toetsenbord geleverd bij de tablet.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia Z4 Tablet met 32 GB en 4G-module kost straks 749 euro. DDe overige prijzen zijn nog niet bekend gemaakt. De Android-tablet is vanaf juni verkrijgbaar in ons land.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2560 x 1600
  • Afmetingen 167 x 254 x 6.1 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon 810 (64-bit octa-core)
  • Gewicht 389 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer