Kazam komt met drie goedkope Windows-tablets

0

Het Britse telefoonmerk Kazam heeft drie tablets onthuld die draaien op Windows 8.1 en beschikken over schermen van respectievelijk 7″, 8″ en 10,1″. Prijzen zijn nog niet bekend, maar de fabrikant meldt dat de apparaten ‘voordelig’ worden.Kazam is een merk uit Engeland dat is opgericht door verschillende ex-HTC medewerkers. Zij konden zich niet vinden in de strategie van hun oude bedrijf en richtten Kazam op, een merk dat zich focust op smartphones (en nu dus ook tablets) en goede service. Zo zijn de smartphones voorzien van drie jaar garantie en wordt het scherm gratis gerepareerd als deze in het eerste jaar stuk gaat door bijvoorbeeld een val op de grond. Het merk is in diverse Europese landen actief en betreedt ‘dit voorjaar’ ook de Nederlandse markt.

Nieuwe tablets

Middels een persbericht kondigde Kazam zijn drie nieuwste tablets aan, al zijn niet alle technische details bekendgemaakt. Guido Hoogvorst van Kazam Nederland verstrekte TabletGuide desgevraagd meer informatie over de apparaten, die de namen L7, L8 en L10 dragen. De namen verwijzen naar de schermgroottes van de tablets, die 7″, 8″ en 10,1″ meten. Bij alle drie de modellen gaat het om een LCD-display voorzien van IPS-technologie voor goede kijkhoeken en bedraagt de resolutie 1280 bij 800 pixels. Verder beschikken ze allen over een 2 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel webcam en een quadcore processor van Intel die zijn werk doet op 1,83Ghz. De L7 en L8 bevatten 1GB werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit, de L10 heeft 2GB en 32GB aan boord. De tablets draaien op ‘Windows Phone 8.1′, wat gezien de instapspecificaties een begrijpelijke keuze is. Een update naar Windows 10 ligt waarschijnlijk in het verschiet. De L7, L8 en L10 beschikken over een Micro-USB poort, Micro-HDMI poort, Micro-SD slot en kunnen overweg met USB OTG (On The Go). De L10 kan ook overweg met ‘POGO Pin Connect’, al is het specifieke nut hiervan bij de tablet nog onduidelijk. Alle tablets komen uit in de kleur zwart.

Kazam presenteerde naast de tablets ook verschillende smartphones, waarvan je er een aantal op onderstaande foto kan zien.

Beschikbaarheid en prijzen

Volgens Hoogvorst heeft het bedrijf de intentie op de tablets in Nederland uit te brengen. Data of prijzen kon hij niet noemen, aangezien ze daar nu nog mee bezig zijn. Kijkend naar de specificaties van de tablets zullen de prijskaartjes laag komen te liggen, maar voor officiële informatie moeten we nog even geduld hebben. Zodra we meer weten, lees je dat uiteraard direct op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Freelance techjournalist. Studeert aan de School voor Journalistiek. 1997. About.me/RensBlom... Lees meer

Reageer