Huawei presenteert 7″ MediaPad X2

0

Huawei heeft het Mobile World Congress (MWC) aangegrepen om de MediaPad X2 aan te kondigen. Deze 7″ tablet kan gebruikt worden als mobiele telefoon, draait op Android 5.0 Lollipop en beschikt over een 2Ghz octacore processor. Wanneer hij naar Nederland komt, is nog onbekend.

Op de vorige editie van het MWC presenteerde Huawei de MediaPad X1, een jaar later komt de opvolger. De MediaPad X2 is voorzien van high-end specificaties, waarover hieronder meer. Eerst iets over het design van de tablet want daar heeft Huawei duidelijk over nagedacht. De behuizing is volledig van metaal gemaakt, wat degelijk en luxe moet aanvoelen. Verder zijn de randen rond het scherm (bezels) opvallend smal, wat ervoor zorgt dat de MediaPad X2 ondanks zijn 7″ display aardig compact is. De afmetingen van de tablet zijn 183.5 bij 103.9 bij 7.18 millimeter en hij weegt 239 gram.

Specificaties

De Huawei MediaPad X2 beschikt over een 7″ scherm dat 1920 bij 1200 pixels telt, Full-HD dus. De aanwezige IPS-technologie zorgt voor goede kijkhoeken. De gebruikte processor is door Huawei zelf ontwikkeld en draagt de naam ‘Kirin 930′. Deze 64-bit chipset is voorzien van acht kernen (octacore) en bestaat uit twee quadcore processors die draaien op respectievelijk 2.0Ghz en 1,5Ghz. Er komen twee modellen van de Huawei MediaPad X2 die variëren in werkgeheugen, kleur en interne opslagcapaciteit. De ene variant heeft de beschikking over 2GB werkgeheugen, 16GB aan opslagcapaciteit en komt in de kleur  zilver op de markt. Het duurdere model heeft 3GB werkgeheugen, 32GB aan opslagcapaciteit en verschijnt in het goud. Beide tablets hebben ruimte voor een Micro-SD kaart van maximaal 128GB om zo het geheugen eenvoudig en relatief goedkoop uit te breiden. De accu meet 5000 mAh en de camera’s schieten foto’s in 13 (achterzijde) en 5 (voorzijde) megapixels. Qua connectiviteitsopties wordt duidelijk dat Huawei de MediaPad X2 als een phablet in de markt zet: het apparaat is voorzien van Wifi, GPS, Bluetooth en slikt twee simkaarten. Hij kan overweg met de nieuwste 4G-netwerken. Zoals verwacht draait de tablet op Android 5.0 Lollipop met daaroverheen Huawei’s softwareschil EMUI 3.0, welke ook te vinden is op smartphones als de Honor 6.

Beschikbaarheid en prijzen

Huawei meldt in het persbericht dat de verkrijgbaarheid en prijzen van de MediaPad X2 op een later stadium bekend worden gemaakt. Of de tablet naar Nederland komt, is dus nog niet bekend. TabletGuide heeft navraag gedaan bij Huawei Nederland en zal dit bericht updaten als we een antwoord hebben ontvangen. Wat vind jij van de Huawei MediaPad X2?

Share.

Over de auteur

Freelance techjournalist. Studeert aan de School voor Journalistiek. 1997. About.me/RensBlom... Lees meer

Reageer