Twitter Recap nu ook beschikbaar voor Android

0

In januari presenteerde Twitter een nieuwe functionaliteit genaamd Recap. Ben je een tijdje afwezig op Twitter, bijvoorbeeld omdat je op vakantie bent of je smartphone leeg is en hem niet kunt opladen, dan geeft Twitter je een overzicht van de belangrijkste tweets die je gemist hebt tijdens je afwezigheid. Deze feature was aanvankelijk alleen verkrijgbaar voor iOS, maar het bedrijf achter de microblog laat weten dat Recap nu ook beschikbaar is voor Android-tablets en –smartphones.

Met Recap zie je de belangrijkste tweets van je volgers die je hebt gemist toen je niet op Twitter actief was. Op deze manier hoef je niet langer door honderden of duizenden tweets te bladeren. Volgens Twitter helpt Recap om gaten op te vullen in je tijdlijn. Als je onderweg bent en de app niet kunt gebruiken, maar toch wilt weten wat er zoal in je netwerk is gebeurd en gezegd, dan geeft Recap je een overzicht van de belangrijkste tweets die je misschien gemist zou hebben tijdens het bladeren door alle tweets.

Twitter houdt rekening met jouw mate van activiteit op de microblog. Als je veel tijd op Twitter doorbrengt, dan verschijnen er weinig tweets in het overzicht. Als je de app slechts sporadisch gebruikt, dan bevat de samenvatting meerdere tweets. Het overzicht herken je aan de titel “While you were away”.

Rangschikken

Twitter benadrukt dat Recap het doel heeft om het gebruiksgemak van de microblog te verbeteren. Vicepresident Kevin Weil vertelde in een interview met de New York Times dat Recap niet de opstap is om de tijdlijn van gebruikers volledig naar eigen wens te rangschikken.

“This is not a move to a fully ranked timeline. You’re going to see us continue to focus on real-time experiences.”

Beschikbaarheid

Recap is vanaf nu beschikbaar voor iOS en Android.

Twitter beloofde zijn aandeelhouders vorig jaar november om deze functie te lanceren. Drie maanden later heeft het bedrijf zijn belofte dus ingelost.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Twitter Twitter

  • Platform(en) Android / iOS / Windows 8
  • Categorie Sociaal
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer