Twitter introduceert privé-groepsgesprekken en delen van video’s

0

Twitter heeft vandaag twee nieuwe functies aangekondigd voor zijn app. Voortaan kun je met de microblog groepsgesprekken privé voeren. Ook kun je voortaan vanuit de app of de website video’s opnemen en uploaden.

Dat meldt Twitter op zijn weblog.

Groepsgesprek

Een privégesprek voeren op Twitter is al sinds dag één mogelijk. Je hoeft dan alleen maar een Direct Message of DM te sturen naar degene die je een vraag wilt stellen. Enige voorwaarde is dat jullie elkaar wel volgen op het sociale netwerk.

Een groepsgesprek opzetten is evenmin nieuw voor de microblogdienst. Grote minpunt is dat de hele buitenwereld kan meegenieten van jullie gesprek. Een DM sturen aan een groep gebruikers was niet mogelijk, tot vandaag. Degene die het groepsgesprek opzet kan tot maximaal twintig twitteraars uitnodigen om deel te nemen aan het gesprek. Hier geldt dat alleen de organisator alle deelnemers op Twitter moet volgen, de rest hoeft elkaar niet te followen.

Een groepsgesprek starten gaat op dezelfde manier als bij een privégesprek. Je klikt op ‘Share via Direct Message’ en in het aanhefveld kun je meerdere twitteraars selecteren. En voilà, je groepsgesprek is aangemaakt.

Video’s delen

De tweede nieuwe functionaliteit die Twitter uitrolt is dat je rechtstreeks vanuit de applicatie video’s kunt opnemen, bewerken en versturen. Twitter stelt wel paal en perk aan de video’s die je kunt versturen: zo mogen ze maximaal 30 seconden duren en 15 MB groot zijn.

Voor Android-gebruikers geldt dat ze alleen filmpjes kunnen uploaden die ze zelf hebben opgenomen met de Twitter-app. iOS-gebruikers kunnen wel video’s uploaden die ze eerder hebben gemaakt. Mensen met een Android-tablet of –smartphone krijgen “binnenkort” de mogelijkheid om video’s uit hun galerij te uploaden.

Beide functionaliteiten worden de komende weken in fasen uitgerold. Het kan dus nog even duren totdat deze ook in ons land beschikbaar zijn.

Twitter Recap

Afgelopen week kondigde Twitter ook al een nieuwe functionaliteit aan: Recap. Als je de app een tijdje niet hebt gebruikt of enige tijd offline bent geweest, dan plaatst Twitter de belangrijkste tweets die je wellicht hebt gemist boven aan je tijdlijn. Als je veel tijd op Twitter doorbrengt, dan verschijnen er weinig tweets in het overzicht. Als je de app slechts sporadisch gebruikt, dan bevat de samenvatting meerdere tweets. Het overzicht herken je aan de titel “While you were away”.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Twitter Twitter

  • Platform(en) Android / iOS / Windows 8
  • Categorie Sociaal
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen jaren heeft hij diverse webredacties versterkt en vo... Lees meer

Reageer