Zo ziet Office 365 voor Android er straks (waarschijnlijk) uit

0

Op internet zijn diverse conceptfoto’s van Office 365 voor Android verschenen. Een user interface/user experience (UI/UX) designer bij Microsoft heeft zijn eigen visie gegeven op hoe het ontwerp er straks mogelijk uit komt te zien. Hij benadrukt nadrukkelijk dat het om conceptfoto’s gaat en dat het uiteindelijke design er straks mogelijk anders uitziet.

Je hoeft maar één seconde te kijken en het is meteen duidelijk dat de ontwerper zich heeft laten inspireren door Material Design. Bij de lancering van Android 5.0 (Lollipop) in juni 2014 is Material Design het standaardontwerp voor Android-applicaties. Het ontwerp en wordt gekenmerkt door felgekleurde taakbalken, ronde iconen, een gewijzigd hamburgermenu, hero headers (grote afbeelding op de achtergrond bij apps en video’s) en animaties. Hiermee wil Google het ontwerp tussen de verschillende platformen gelijktrekken.

Volgens de designer komt Material Design straks in alle aspecten van Microsofts productiviteitspakket terug: als je een nieuw document wilt aanmaken, een reeds bestaand bestand wilt openen of je bestanden met OneDrive of Dropbox wilt delen. Ook als je bijvoorbeeld PowerPoint opent zie je onmiddellijk kenmerken van Googles Material Design, zoals onderstaande afbeelding laat zien.

Naast het lichtgekleurde thema kun je straks misschien ook uit een donker thema kiezen.

Bekijk hier alle renders van  de Microsoft designer

Preview Apps

Vorig jaar maart lanceerde Microsoft Office voor de iPad. Sindsdien zijn Word, Excel en PowerPoint al meer dan 27 miljoen keer gedownload. Het bedrijf beloofde dat een versie voor Android en Windows spoedig zouden volgen.

Begin juli maakteMicrosoft bekend dat het op zoek is naar beta-testers voor Office voor Android. Dat was de eerste aanwijzing dat de lancering van het softwarepakket zich in een vergevorderd stadium bevond. In november vorig jaar lanceerde Microsoft de Office Preview Apps voor Android-gebruikers, maar vanwege de hoge technische eisen die het bedrijf stelde aan de tablets kreeg slechts een klein groepje gebruikers als eerste toegang om de apps te testen.

Begin deze maand lanceerde Microsoft een preview-versie van Word, Excel en PowerPoint in de Google Play Store. Sindsdien zijn de apps ongeveer een half miljoen keer gedownload. Het Amerikaanse hard- en softewarebedrijf vroeg gebruikers om hun aan- en opmerkingen vooral kenbaar te maken via zijn Google+-community.

Heb je een Windows-tablet? Dan is de kans groot dat je nog tot de lente van 2015 zult moeten wachten. Omdat Android een veel groter marktaandeel heeft dan Windows (slechts 2%), heeft het ontwikkelen van Office voor Android een hogere prioriteit voor Microsoft.

Download Word Preview App
Download Excel Preview App
Download Powerpoint Preview App

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Microsoft Word Microsoft Corporation

  • Platform(en) iOS
  • Categorie Office alternatief
  • Downloaden

Microsoft Excel Microsoft Corporation

  • Platform(en) iOS
  • Categorie Office alternatief
  • Downloaden

Microsoft Powerpoint Microsoft Corporation

  • Platform(en) iOS
  • Categorie Office alternatief
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen jaren heeft hij diverse webredacties versterkt en vo... Lees meer

Reageer