Apple-liefhebber maakt conceptfoto’s iPad Pro

0

Martin Hajek, een Nederlandse designer, heeft opnieuw conceptfoto’s van nog niet verschenen Apple-producten gemaakt en gepubliceerd. Ditmaal staan de iPad Pro en de 12 inch grote MacBook Air centraal in zijn collage.

De afgelopen maanden hebben we diverse malen gelekte foto’s van de iPad Pro voorbij zien komen. Hoewel het voor ons onmogelijk is om na te gaan of het hier daadwerkelijk de veelbesproken iPad Pro betreft, geven de foto’s ook weinig details prijs over het ontwerp dat we straks mogen verwachten.

De Nederlandse ontwerper Martin Hajek speelt slim in op deze hype en heeft diverse conceptfoto’s online gezet hoe de iPad Pro er straks uit kan komen te zien. In Hajeks optiek is de nieuwe iPad ongeveer even dik als de geruchtmakende 12 inch MacBook Air, maar wel een stuk groter. Zoals Hajek zelf op zijn site schrijft:

“That iPad sure is huuugeeee.”

Onderaan het artikel heb ik enkele conceptfoto’s opgenomen. Als je ze allemaal wilt zien, surf dan even naar de website van Martin Hajek.

iPad Air 2

Het is niet de eerste keer dat we op de naam van deze Nederlandse designer stuiten. Twee dagen voordat Apple de iPad Air 2 onthulde, publiceerde Hajek ook diverse conceptfoto’s van deze tablet op zijn website. Het was goed te zien dat hij zich daarbij liet inspireren door de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, die net even daarvoor door Apple waren gepresenteerd.

Specificaties iPad Pro

De iPad Pro –die ook wel iPad Max of iPad Air Plus genoemd wordt– krijgt een scherm met een beelddiagonaal van 12.2 inch. Eerder spraken de geruchten nog van 12.9 inch. Tevens is de tablet voorzien van een vingerafdrukscanner (Touch ID), vier geïntegreerde speakers, een A8X-processor en is hij waarschijnlijk tussen de 6,9 en 7,5 millimeter dik.  Volgens marktanalist Ming-Chi Kuo kunnen consumenten straks ook (seperaat weliswaar) een stylus aanschaffen als ze de iPad Pro kopen.

Wanneer de iPad Pro op de markt verschijnt is onduidelijk. Aanvankelijk zou de tablet eind vorig jaar in de schappen liggen, maar anonieme bronnen vertelden dat Apple de massaproductie van de iPad Pro in de ijskast had gezet. Zodoende kon het bedrijf zich richten op de productie van een 12 inch grote MacBook Air. Andere bronnen zeggen dat iPad Pro vertraging heeft opgelopen vanwege het grote succes van de iPhone 6.

Volgens de laatste geruchten kunnen we de iPad Pro tussen april en juni tegemoet zien.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen jaren heeft hij diverse webredacties versterkt en vo... Lees meer

Reageer