Apple diversifieert chipbestellingen, Samsung profiteert

0

Apple en Samsung zijn net als kat en hond: altijd ruzie. Misschien enigszins overdreven, maar beide partijen hebben elkaar de afgelopen jaren meer dan eens in de rechtbank bevochten en beschuldigden elkaar over en weer van patentinbreuk. Niet bepaald een solide basis voor nauwe samenwerking zou je zeggen. Tocht levert Samsung diverse componenten aan Apple, zoals processoren en tabletschermen. Het ziet er naar uit dat Apple zijn Zuid-Koreaanse concurrent meer opdrachten gunt. Althans, als we marktanalist Ming-Chi Kuo van KGI Securities mogen geloven. Volgens hem krijgt Samsung de komende twee jaar volop orders van Apple om componenten te leveren.

Dat schrijft Kuo in een onderzoeksnotitie, zo meldt MacRumors. Hierin spreekt de marktanalist zijn verwachtingen uit bij welke bedrijven Apple zijn chipbestellingen plaatst.

Kuo voorspelt dat Apple de opdracht voor A9-processoren (voor iPhones) toekent aan Samsung en Global Foundry. Volgend jaar mag Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) de A10-chips leveren aan Apple. Hetzelfde bedrijf mag komend jaar de A9X-chip produceren, de chip die waarschijnlijk in de nog te verschijnen iPad Pro wordt verwerkt. De opdracht voor de A10X, voor toekomstige generatie iPads, komt ten goede aan Samsung.

Apple heeft naar verluidt in het verleden gedreigd om geen zaken meer te doen met Samsung, maar daar lijkt niets van waar. Volgens de laatste geruchten is het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf een grote leverancier van tabletschermen voor de nog te verschijnen iPad Pro.

De vermoedens van Ming-Chi Kuo mogen we wellicht met een korreltje zout nemen. De marktanalist heeft in het verleden meer dan eens juiste voorspellingen gedaan als het gaat om Apple, maar hij zat er ook meer dan eens flink naast. Zo kreeg hij gelijk toen hij voorspelde dat Apple eind 2014 twee iPhones zou uitbrengen met een scherm van respectievelijk 4.7 inch en 5.5 inch. Het feit dat de iPad Pro nog steeds niet in de winkels ligt is eveneens bewijs dat hij over goede bronnen beschikt. Maar als het gaat om lanceerdata, dan heeft de marktanalist het vaak bij het verkeerde eind.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen jaren heeft hij diverse webredacties versterkt en vo... Lees meer

Reageer