Chuwi brengt eerste dual-boot tablet op de markt

0

Een Chinese tabletmaker genaamd Chuwi heeft als eerste producent officieel een tablet op de markt gebracht die op twee mobiele besturingssystemen draait: Windows en Android. De tablet luistert naar de naam Chuwi Vi8.

Chuwi kondigde de tablet aan via het Chinese sociale netwerk Youku. Helaas ging de tabletproducent niet in op de technische specificaties. Als het dezelfde tablet is die het bedrijf op de Consumer Electronics Show (CES) van 2014 demonstreerde, dan kunnen we wel degelijk iets zeggen over de specificaties van het apparaat. Deze heeft namelijk een 8 inch IPS-scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels, Een Intel Atom Bay Trail Z3735F quadcore-processor, 2 GB RAM-geheugen en 32 GB opslagruimte en Windows en Android als besturingssysteem.

De kans dat deze tablet in Nederland op de markt verschijnt is nihil, maar een tablet met twee mobiele besturingssystemen is een interessant gedachte-experiment. Ik kan me voorstellen dat het voor Windows-liefhebbers interessant kan zijn om voor hun dagelijkse dingen te werken met het OS van Microsoft, maar te switchen naar Android om bepaalde apps te gebruiken die niet beschikbaar zijn voor Windows.

Bekijk hieronder een video waarin je de Chuwi Vi8 in actie ziet.

ASUS

Chuwi is niet het eerste bedrijf dat een tablet met twee mobiele besturingssystemen aan de wereld toont. ASUS demonstreerde afgelopen jaar op de CES-beursvloer in Las Vegas de Transformer Book Duet TD300. Het Taiwanese technologiebedrijf had daadwerkelijk plannen om de tablet wereldwijd op de markt te brengen, maar zag daar op het laatste moment van af onder druk van Google.

Ook Microsoft zag geen heil in een tablet met zowel Windows als Android. Volgens ingewijden was het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf bang dat zakelijke klanten op deze manier ervaring opdoen met Googles mobiele besturingssysteem en in de toekomst zouden overstappen. Om te laten zien dat het ernst is, dreigde het Microsoft om geldstromen stop te zetten aan fabrikanten die apparaten met twee besturingssystemen op de markt zouden brengen.

In de onderstaande video demonstreert ASUS de Transformer Book Duet TD300.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen jaren heeft hij diverse webredacties versterkt en vo... Lees meer

Reageer