Bang & Olufsen kondigt BeoSound Moment aan

0

Bang & Olufsen staat bekend om zijn high-end audioproducten. Het Deense bedrijf presenteerde vandaag op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een tablet die zich puur richt op het draaien van muziek: de BeoSound Moment. Naast een kwalitatief hoogwaardig geluid onderscheidt deze tablet zich met een houten touch-bediening aan de achterzijde.

Streaming

De tablet bestaat uit twee kanten, ieder met een eigen unieke functionaliteit. Op de voorkant  kun je door je eigen muziekcollectie bladeren, of muziekdiensten als Spotify en Deezer raadplegen. Dankzij het intelligente muzieksysteem van Bang & Olufsen combineer je dus je eigen digitale muziekverzameling met online streamingdiensten. Mocht je even genoeg hebben van je eigen collectie, dan kun je ook een radiozender afspelen.

Moodwheel

Naast de tablet zit de Moodwheel, een aluminium aanraakring om je eigen humeur of gemoedstoestand mee te selecteren. Dat doe je aan de hand van een kleur. Zo staat rood symbool voor passie (de kleur van de liefde) en blauw voor melancholie. Naarmate je de Moodwheel vaker gebruikt leert de BeoSound Moment je muziekvoorkeuren beter kennen.

Eikenhout

De achterkant is bekleed met een eikenhouten en touch-gevoelig paneel met daarin, net als op de voorzijde, een aanraakgevoelige ring. Hiermee bedien je simpelweg de muziek die je afspeelt. Als je in het midden van de ring drukt start of pauzeert een track, met een veeg aan de buitenkant van de ring bepaal je het volumeniveau.

Docking station

Tevens krijg je bij aankoop van de BeoSound Moment een docking station. Daarop kun je de speakers van vrijwel alle merken aansluiten. Omdat we vandaag de dag steeds vaker draadloze speakers gebruiken, heeft Bang & Olufsen daarop ingespeeld. Zo kun je met Bluetooth verbinding maken met wireless speakers om meer boxen aan te sluiten, of je smartphone om deze muziek afspelen op de tablet.

Prijs en beschikbaarheid

De BeoSound Moment is vanaf eind januari verkrijgbaar in de winkels van Bang & Olufsen en andere B&O dealers. Het prijskaartje mag er wel wezen: 2.195 euro. Begin dus maar vast met sparen.

Bekijk hieronder de promotievideo over de BeoSound Moment.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer