Lenovo onthult betaalbare TAB 2 A7-10 en A7-30

0

Gisteren schreef ik al over de Yoga 3 en ThinkPad Yoga, twee Windows-tablets uit het duurdere high-end segment. Dat was echter niet de enige verrassing die de Chinese tabletproducent voor ons in petto had. Lenovo denkt ook aan de consument met een kleinere beurs en die voor de eerste keer een tablet kopen. Speciaal voor die groep lanceerde Lenovo gisteren de TAB 2 A7-10 en Tab 2 A7-30.

Specificaties Lenovo TAB 2 A7-10 en Lenovo TAB 2 A7-30

Beide tablets hebben navenant dezelfde specificaties. Het grote verschil is dat de A7-30 iets duurder is omdat deze 3G-ondersteuning biedt voor voice calling, wat het in feite van deze tablet een grote telefoon maakt (je kunt een SIM-kaart invoeren). Daarnaast is hij met een dikte van 8,9 millimeter ook iets dunner dan de A7-10, die 9,3 millimeter dik is op zijn dikste punt.

De Lenovo Tab 2 A7-10 en Lenovo TAB 2 A7-30 hebben een 7 inch IPS-scherm met een resolutie van 1024 x 600 pixels. Onder de behuizing vinden we een MT8382M quadcore-processor van MediaTek, die geklokt is een snelheid van 1.3 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 1 GB en de tablets hebben een opslagcapaciteit van 16 GB. Deze kun je met een microSD-kaart uitbreiden tot maximaal 32GB.

De tablets hebben zowel aan de voor- als achterzijde geen camera. Over de connectiviteit laat Lenovo vrijwel niets los. De A7-30 biedt 3G-ondersteuning en de tablets beschikken over een geïntegreerde kaartlezer. Mogelijk betekent dit dat WiFi zo’n beetje de enige draadloze verbindingsoptie van de tablets is (dus geen USB- of HDMI-poorten). De tablets draaien ten slotte op Googles mobiele besturingssysteem Android 4.4 (KitKat).

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo TAB 2 A7-10 is later deze maand beschikbaar voor 99 dollar. De Lenovo TAB 2 A7-30 ligt vanaf maart in de schappen voor een prijs van 129 dollar. Of en wanneer de tablets naar ons land komen is nog onbekend.

De tablets zijn verkrijgbaar in vier kleuren: Aqua Blue, Cotton Candy, Pearl White en Ebony Black.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen jaren heeft hij diverse webredacties versterkt en vo... Lees meer

Reageer