Rens op de CES: dag 1

0

Dag 1 van de CES 2015 zit erop. Vanmorgen om 10:00 gingen de deuren open en konden de ruim 150 duizend bezoekers naar binnen. Mijn dag begon met een meeting met Intel, waar ik - samen met enkele andere journalisten - meer te horen en zien kreeg over de laatste ontwikkelingen. Snellere processors, nóg dunnere en lichtere apparaten, noem het maar op. Het bedrijf had enkele tablets meegebracht, met de Dell Venue 7000 8 als meest opvallende exemplaar. Met 6 millimeter belachelijk dun, een stel bijzondere camera’s aan de voor- en achterzijde, een prachtig scherm en snelle prestaties een indrukwekkend apparaat. Hij draait op (een kale versie van) Android 4.4 KitKat, maar krijgt binnen enkele maanden een update naar Lollipop. Sinds vorige week verkrijgbaar in Amerika voor 399 dollar, ‘binnenkort’ komt hij ook naar Europa, zo beloofde de PR-meneer mij. Ook presenteerde Intel een stick, die wat wegheeft van de Chromecast. Alleen draait hij op Windows 8.1 with Bing, beschikt hij over 2 GB werkgeheugen, 32 GB interne opslagcapaciteit, een Micro-SD, -USB en volledige USB-aansluiting. Wanneer hij op de markt komt is nog onbekend, maar het prijskaartje wordt 149 dollar. Stay tuned dus.

Vervolgens ben ik doorgegaan naar de Lenovo-stand, waar ik werd rondgeleid langs alle recente producten. Grappig was dat alle Motorola-producten ook aanwezig waren, inclusief de Nexus 6 en Moto 360 smartwatch. De poster op de muur liet niets aan de verbeelding over. ‘Motorola; a Lenovo company’. Voor de CES heeft Lenovo overigens geen tablets gepresenteerd, maar de nieuwe Yoga 3 en ThinkPad Yoga waren wel aanwezig, net als de eerder gelanceerde Yoga Tablet 2 modellen. Met deze apparaten heb ik - vanwege de enorme drukte - maar heel kort kunnen spelen, maar de Yoga 3 en ThinkPad Yoga voelen erg degelijk - en flexibel, want Yoga-standen - aan. Over de prestaties en schermen kan ik niet goed oordelen, daar was de testtijd en omgeving niet erg geschikt voor. Lenovo heeft mij overigens wel aan het lachen gekregen, door met een wel heel bijzonder voorwerp te demonstreren hoe gevoelig het beeldscherm van de Yoga Tablet 2 (met Windows, 8″) is. Ik mocht met een wortel lekker gaan tekenen in Paint, wat verrassend goed werkte.

Na die meeting was het tijd om de beursvloer op te gaan en man; wat een gekkenhuis weer. Zoveel mensen, drukte, geregel, stands en gebouwen, ongelooflijk. Ik ben bij veel stands langs geweest, ook een aantal afspraken gemaakt qua producten die ik binnenkort ga reviewen, met de Energi Backpack van TYLT als favoriet. Een hippe rugzak met o.a. NFC en een 10.400 mAh accu in de bodem.

Verder viel het mij op dat ik vandaag maar één iemand met een Google Glass heb gezien, terwijl dat er vorig jaar veel meer waren. Sterft de bril een langzame dood? Afijn, na deze blog ten einde loopt, ga ik de foto’s die ik vandaag geschoten heb, uploaden. Morgen heb ik afspraken met onder meer Dell, LG en Mophie, die van de accessoires voor mobiele apparaten. Mocht je nog iets willen weten: plaats onder dit artikel even een reactie, dan ga ik ermee aan de slag.

Voor nu de groeten en tot morgenavond weer. Ik ben benieuwd wat de dag gaat brengen.

Rens
About.me/RensBlom

 

Share.

Over de auteur

Rens (17) studeert Journalistiek en schrijft al geruime tijd nieuwsartikelen en reviews voor diverse online (techgerelateerde) media, waaronder TabletGuide. Kijk ook eens op about.me/RensBlom... Lees meer

Reageer