Top 3 tv-apps om tv te kijken op je tablet

0

Vrijwel alle grote aanbieders en providers van mobiele internetdiensten en digitale televisie bieden je tegenwoordig de optie om niet alleen op je televisie live naar alle programma’s te kijken maar ook via je smartphone en je tablet. TabletGuide.nl zet de drie beste apps voor live tv op je tablet voor je op een rij met alle opties en mogelijkheden. Deze top drie is samengesteld uit het overzicht live tv kijken op je tablet.

1. Ziggo TV App

Ziggo biedt een van de meest uitgebreide apps voor een complete tv-beleving. Niet alleen kun je live kijken op je tablet in plaats van op je televisie (met een ontvangst van meer dan 160 zenders! – afhankelijk van je abonnement), ook kun je de digitale programmagids bekijken, of een compleet overzicht vinden van alle series en films die je gaat zien op tv. Hiernaast vind je leuke tv- en filmtips in de app, overzichtelijk gerangschikt. Ook is het Ziggo On Demand-pakket op de tablet te bekijken. De  Ziggo TV App  is te gebruiken voor alle Ziggo-abonnees met een tv- internetverbinding van de provider.

Waarschijnlijk ken je Ziggo mogelijk alleen van de televisie- en internetdiensten, maar wist je dat het bedrijf ook goedkope sim-only abonnementen aanbiedt? Voorheen bood het bedrijf ook tabletabonnementen aan voor haar klanten maar sinds begin 2014 is men hier mee gestopt. Op dit moment zijn alleen de sim-only abonnementen voor de telefoon te koop voor Ziggo-abonnees.

 • OntwikkelaarZiggo B.V.
 • Platform(en)Android / iOS /
 • CategorieMedia en video /
 • Downloaden

2. UPC

UPC heeft haar digitale en interactieve diensten omgedoopt tot Horizon TV. De mobiele app voor je telefoon, iPad en Android-tablet heet Horizon Go. Van ‘on the go’, om duidelijk te maken dat je de dienst overal kunt gebruiken op je mobiele apparaat. Naast de live tv-dienst op je tablet (tot 100 zenders – afhankelijk van het type abonnement) en de programmagids kun je de app ook gebruiken als afstandsbediening, hoewel deze optie niet altijd vlekkeloos verloopt hebben we ervaren. Ook kun je met je tablet programma’s opnemen via je Horizon setup-box.

 • OntwikkelaarUPC Broadband Holding Services B.V.
 • Platform(en)iOS /
 • CategorieMedia en video /
 • Downloaden

3. KPN iTV / Telfort Online TV

KPN iTV en Telfort Online TV behandelen we samen. Dit komt omdat het vrijwel identieke apps zijn qua uiterlijk en functionaliteit. Dat is ook niet vreemd want Telfort is een merk van KPN. KPN iTV en Telfort Online TV bieden je de optie om, indien je natuurlijk klant bent bij een van beide telecom- en internetproviders, live tv te kijken, op afstand tv-programma’s op te nemen en de digitale gids te bekijken. Helaas ervaren we dat de beeldverbinding regelmatig wegvalt waardoor we de app opnieuw moeten opstarten. Toch is het een leuke ervaring naast de traditionele tv-diensten op je televisie.

 • OntwikkelaarKPN
 • Platform(en)Android / iOS /
 • CategorieMedia en video /
 • Downloaden

Klik op de volgende link om meer te weten te komen over live televisie kijken op je tablet. Daar vind je ook alle andere aanbieders van deze diensten. Hier vind je meer info over alle tv-apps voor op je tablet.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer