Linshof komt begin 2015 met high-end producten voor een lage prijs

0

Het nieuwe Duitse bedrijf Linshof komt in het eerste kwartaal van 2015 met een high-end smartphone en tablet. Beide apparaten hebben een opvallend design en bieden uitmuntende specificaties voor relatief weinig geld. 

Linshof is een nieuwe speler op de smartphone- en tabletmarkt, maar pakt binnenkort groots uit. In het eerste kwartaal van 2015 lanceert het de ‘Performance Tablet’ en ‘i8 Smartphone’. Deze twee toestellen kenmerken zich door het bijzondere design en high-end specificaties voor een lage prijs. Ze draaien op een aangepaste versie van Android en het is nog onduidelijk of we de apparaten in Nederland kunnen verwachten

De tablet

De tablet draagt (vooralsnog) de naam ‘Performance Tablet’ en beschikt over een 10,1″ scherm. De resolutie bedraagt 2048 bij 1536 pixels en er wordt gebruik gemaakt van een AMOLED-paneel, net als bij de Samsung Galaxy Tab S modellen. Het display is voorzien van IPS-technologie voor goede kijkhoeken en heeft een aspect ratio van 4:3. Intern vinden we 80GB aan opslagcapaciteit, een bijzondere hoeveelheid. Linshof meldt dat er 64GB voor de gebruiker beschikbaar is, de andere 16GB wordt ingezet voor het systeem. Verder is er een 2,1Ghz octacore-processor aanwezig, al weten we niet welke chipset het precies is. Het zou de Qualcomm Snapdragon 810 kunnen zijn, maar ook een processor van bijvoorbeeld MediaTek. Het werkgeheugen is 3GB groot en aan de achterzijde tref je een 13 megapixel camera aan, afkomstig van Sony. Ook een 8 megapixel webcam ontbreekt niet. De accu meet 9000 mAh en moet voor meer dan 9 uur plezier zorgen. De Performance Tablet biedt ondersteuning voor 4G-netwerken, Wifi, Bluetooth, GPS, NFC en HDMI 1.4.
De tablet draait op Android 5.0 Lollipop, zonder toevoegingen van Linshof. Nou ja, je kunt optioneel kiezen voor de softwareschil van het bedrijf, die naar mijn mening oogt als een combinatie van Windows 8 en Android 2.3 Gingerbread.

Het ontwerp van de tablet is anders dan dat van de meeste tablets. Smaken verschillen, maar dat Linshof zich van de rest probeert te onderscheiden staat vast. Over de afmetingen en de gebruikte materialen weten we nog weinig. Linshof geeft aan dat de achterkant van geborsteld aluminium is gemaakt en het design ‘erg dun is en extra features heeft’. Al met al maakt de tablet op papier een hoop indruk en het prijskaartje van slechts 360 dollar maakt ons erg nieuwsgierig.

De smartphone

Even kort over de smartphone; hij heeft een 5″ Full-HD scherm en heeft ook een kenmerkend design. De achterkant is van geborsteld aluminium en het toestel weegt (inclusief de 3100 mAh batterij) minder dan 140 gram. Verdere specificaties komen overeen met de tablet, dus een octacore processor, 3GB werkgeheugen, Android 5.0 en 80GB aan opslagcapaciteit. Overigens komt er later ook een versie van de telefoon met 144GB aan opslagcapaciteit. Ook de camera’s en connectiviteitsopties zijn hetzelfde en met een adviesprijs van 380 dollar krijg je - op papier - een hoop waar voor je geld. Zowel de tablet als de telefoon komen uit in de kleuren zwart en wit.

Verkrijgbaarheid

Linshof meldt dat de producten eind maart online en in Azië verkocht gaan worden, met een Europese en Amerikaanse release in juni. TabletGuide heeft navraag bij Linshof gedaan over de beschikbaarheid van deze twee toestellen in Nederland en België. Ga jij deze fabrikant in de gaten houden?

Share.

Over de auteur

Freelance techjournalist. Studeert aan de School voor Journalistiek. 1997. About.me/RensBlom... Lees meer

Reageer