Sony Xperia Z3 Tablet Compact vanaf nu te koop

0

Sony’s nieuwe kleine tablet, de Xperia Z3 Tablet Compact, is vanaf nu te koop in de Nederlandse winkels en webshops. De nieuwe Sony-tablet met Android KitKat, hoge resolutiescherm en quad-core processor is onder andere te koop bij TabletCenter, Conrad, MediaMarkt en Wehkamp.

De Sony Xperia Z3 Tablet Compact is een unieke tablet waarmee Sony voor het eerst serieus de markt betreedt met een kleinere tablet-computer. De Xperia Tablet Z3 Compact is namelijk 8 inch groot. Een tussenmodelletje, zeg maar, wat we de laatste tijd steeds vaker zien. Een ander voorbeeld van een high-end tussenmodel tablet-pc is de Nexus 9 van HTC en Google.

De Xperia Z3 Tablet Compact heeft een resolutie van 1920 bij 1200 pixels wat zal na een rekensom resulteert in een pixeldichtheid van 283 pixels per inch. De schermverhouding is 16:10, wat we gewend zijn van veel Android-tablets. Het is een zogenaamd TRILUMINOS-display van Sony, wat we ook kennen van andere tablets en telefoons in de Xperia-familie.

Onder het scherm heeft Sony hoogwaardige specs toegevoegd. Voor de aandrijving is gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 801-cpu. Deze quad-core processor is de opvolger van de populaire en snelle Snapdragon 800. De kloksnelheid van deze SoC is 2,5 GHz. Het systeem is voorzien van maar liefst 3 GB werkgeheugen, weer een stapje hoger dan dat we gewend zijn. Sony gaat varianten verkopen met 16 GB opslagruimte (WiFi-only en met 4G) en met 32 GB opslagruimte (WiFi-only). Je kunt ook de opslagruimte vergroten door een zelf aangeschafte microSD-kaart van maximaal 128 GB. Dat moet meer dan genoeg zijn, lijkt ons.

De accu heeft een capaciteit van 4.500 mAh. Volgens Sony zou je hiermee tot maar liefst 13 uur mee moeten kunnen werken (test met video playback). Deze stelling gaan we natuurlijk graag zelf een keer onderwerpen aan een test aangezien dit een prestigieus resultaat zal zijn.

Ook de specs van de camera’s zijn indrukwekkend op papier. De bekende Sony-camera’s hebben een kwaliteit van respectievelijk 2,2 (front) en 8,1 megapixel.

De Sony Xperia Tablet Z3 Compact heeft een adviesprijs van 399 euro (WiFi 16 GB). Voor het 4G-model met 16 GB opslagruimte vraagt Sony een prijs van 499 euro. Meer opslag (32 GB en WiFi) gaat 449 euro kosten. Deze Sony-tablet is verkrijgbaar in de keuren wit en zwart bij onder andere TabletCenter, Conrad, MediaMarkt en Wehkamp.

Bekijk hier alle Sony Xperia Z3 Tablet Compact specificaties.
Bekijk hier alle Sony Xperia Z3 Tablet Compact prijzen.
Bekijk hier alle Sony Xperia Z3 Tablet Compact foto’s.
Bekijk hier alle Sony Xperia Z3 Tablet Compact accessoires.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  1. Belsimpel.nl € 397.95 Koop nu
  2. Belsimpel.nl € 397.95 Koop nu
  3. Mediamarkt.nl € 399.00 op voorraad Koop nu
  4. Yourtablet.nl € 399.00 Koop nu
Alle prijzen >

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer