RETRY nieuwste game hit voor Android en iOS

0

Retro-games in 8-bit vorm die frustrerend en tegelijkertijd zeer verslavend zijn. Je wilt een level halen, maar het lukt je niet. Dus je probeert het nog eens, en nog eens, en nog eens, en nog eens. Ondanks dat je keer op keer faalt, blijf je desondanks doorspelen. Wil je er als gameontwikkelaar bij horen, dan is dat het recept voor een goede gameplay. Met dit in het achterhoofd lanceerde Rovio gisteren wereldwijd de game RETRY.

In RETRY bestuur je een vliegtuigje in een 8-bit wereld. Je doel is om zonder brokken het einde van het level te halen en zo veel mogelijk sterren te scoren. Klinkt simpel, toch? Fout!

Net als bij Flappy Bird ga je omhoog door op je scherm te drukken en omlaag door niets te doen. Als je lang genoeg op je scherm drukt, dan maak je een looping. Op deze manier baan je je een weg door een tweedimensionele wereld.

Om het wat makkelijker te maken zijn er checkpoints ingebouwd. Als je daar landt en daarna crasht, dan hoef je niet opnieuw van voor af aan te beginnen. Om een checkpoint te kunnen gebruiken moet je wel over een munt beschikken. Deze verzamel je gaandeweg.

Zoals wel vaker bij games het geval is verscheen RETRY in enkele landen als een zogeheten soft launch. Dat betekent dat gamers in deze regio’s als eerste het spel mogen uitproberen, hun feedback geven op de gameplay en eventuele bugs kunnen melden. De gameontwikkelaar gaat daarmee aan de slag en pas daarna volgt een wereldwijde lancering. Dat laatste was gisteren het geval.

Rovio lanceerde gisteren RETRY voor Android en iOS. Dat deed de Finse gameontwikkelaar niet onder zijn eigen naam Rovio, maar onder uitgeeflabel LVL11.

Download RETRY voor Android
Download RETRY voor iOS

Bekijk hieronder een videotrailer van de game.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen paar jaar heeft hij diverse webredacties versterkt e... Lees meer

Reageer