Apple wil Apple Maps verbeteren door crowdsourcing

0

Evenals Google heeft Apple zijn eigen navigatie-app genaamd Apple Maps. Na een teleurstellende lancering wil het Amerikaanse technologiebedrijf deze applicatie verbeteren en kiest daarbij voor een alternatieve route: crowdsourcing.

 

Apple Maps

In september 2012 lanceert Apple zijn eigen tegenhanger van Google Maps: Apple Maps. Het bedrijf rekende op steun en enthousiasme van consumenten, maar kwam bedrogen uit. Gebruikers klaagden massaal over vertekende kaarten, de geringe details, slechte grafische weergave, verkeerde rij-instructies, en ga zo maar door. Er duikt zelfs een verhaal op van een man die dankzij Apple Maps midden in de woestijn belandt, zonder water.

 

Om zijn gezicht te redden en imagoschade te beperken, ontslaat Apple Scott Forstall, hoofd van de iOS-afdeling en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de navigatie-app, en biedt het bedrijf openlijk zijn excuses aan.

Sindsdien heeft Apple al veel gedaan om Apple Maps te verbeteren, maar volgens kenners kan de navigatie-app tot op heden nog steeds niet concurreren met Google Maps.

Crowdsourcing

Om de kaarten- en navigatiedienst te verbeteren doet Apple een beroep op het internetpubliek: ook wel crowdsourcing genoemd. Het technologiebedrijf lanceerde onlangs Apple Maps Connect, een tool waarmee ondernemers informatie over hun bedrijf en bedrijfslocatie kunnen doorgeven of corrigeren.

Dat is minder eenvoudig dan je wellicht denkt. Eerst dienen ondernemers hun bedrijf aan te melden door een telefoonnummer door te geven. Vervolgens worden ze gebeld door Apple om te controleren of het bedrijf daadwerkelijk bestaat. Tijdens het telefoongesprek krijgen ze een pincode waarmee ze hun bedrijfslocatie kunnen bevestigen. Daarna kunnen ze het aanmeldingsproces afronden.

Naast NAW-gegevens kunnen ze tevens de openingstijden, website van hun bedrijf, YELP-pagina, Facebook en Twitter account doorgeven. Deze informatie verschijnt straks in Apple Maps als gebruikers de applicatie gebruiken om te navigeren.

Op dit moment kunnen alleen Amerikaanse ondernemers gebruikmaken van Apple Maps Connect, zo laat het bedrijf weten aan Search Engine Land. Andere landen volgen “binnenkort”, aldus Apple.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer