ASUS VivoTab 8 (M81C) vanaf nu te koop

0

De tweede 8 inch Windows-tablet van ASUS is deze week in de verkoop gegaan. De ASUS VivoTab 8, met artikelnummer M81C, kun je vanaf nu kopen in enkele Nederlandse winkels. Je hoeft niet krom te liggen om deze kleine Windows-tablet te kunnen veroveren. Met een adviesprijs van 199 euro is dit wederom een budget-tablet met Windows 8. We hebben de VivoTab 8 gespot bij onder andere 4Launch, CentralPoint en MaxICT.

De markt wordt richting het einde van dit jaar overspoeld met kleinere Windows-tablets met een interessant prijskaartje. Naast deze ASUS-tablet zien we bijvoorbeeld modellen van Acer (Iconia Tab 8W W1-810), HP (Stream 7 en Stream 8), Lenovo (Yoga Tablet 2 8) en Toshiba (Encore 2 8), allen met een prijskaartje van tussen de 100 en 200 euro.

De VivoTab 8 zit wat dat betreft aan de bovenkant van deze markt van goedkopere Windows-tablets. Dit is ook te merken aan de specs die niet helemaal zijn gedegradeerd tot low-end om toch nog een beetje winst op het apparaat te kunnen maken.

Zo heeft de VivoTab 8 M81C een 8 inch IPS-scherm met een resolutie van 1280 x 800, wat je een ppi van 216 geeft. Onder de motorkap heeft ASUS de Intel Atom Z3745-processor aangebracht. Dit is een quad-core Intel-chip met een snelheid van 1.86 GHz. Het model wat nu in de verkoop is gegaan heeft 1 GB werkgeheugen en 32 GB opslagcapaciteit.

Voor 199 euro kun je deze Windows 8-tablet kopen bij onder andere 4Launch, CentralPoint en MaxICT.

Bekijk hier alle ASUS VivoTab 8 M81C specificaties.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer