Microsoft lanceert nieuwe videodienst Skype Qik

0

Microsoft en videodienst? Wellicht dat je onmiddellijk aan Skype denkt als je beiden aan elkaar koppelt. Tot voor kort klopte dat feilloos. Gisteren introduceerde het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf echter een nieuwe videodienst genaamd Skype Qik.

Het Skype-team kreeg de opdracht om een nieuwe app te ontwikkelen die naast Skype gebruikt kon worden. Het resultaat is Skype Qik.

Skype Qik is een chatdienst, maar dan met video’s. De insteek is dat je korte videoboodschappen verstuurt naar een vriend als je bijvoorbeeld een vraag hebt. Je kunt deze boodschap ook versturen naar een groep zodat iedereen kan reageren.

De applicatie werkt heel eenvoudig. Allereerst download je de app uit de applicatiewinkel en je registreert je nummer. Vervolgens neem je een videoboodschap op door op de grote roze knop te drukken. Klaar met opnemen? Dan druk je nogmaals op deze knop en dan stopt je opname. Daarna verstuur je de video naar één of meerdere vrienden (zolang ze in je adressenboek staan). Zij kunnen op hun beurt reageren door zelf een korte videoboodschap op te nemen, of anderen aan het gesprek toevoegen. En zo gaat het over en weer totdat het gesprek is afgerond.

Stel dat je geen videoboodschap kunt of wilt opnemen, dan is er de mogelijkheid om een Qik Flik te versturen: een soort van standaard boodschap in de vorm van een animated gif die vijf seconden duurt en die je in de toekomst opnieuw kunt gebruiken. Een soort van emoticon in de vorm van een korte video.

Iedere video die je met Skype Qik opneemt kun je verwijderen. Doe je dat niet, dan is de video twee weken lang beschikbaar. Tevens kun je mensen uit je adressenboek blokkeren als je geen videochat met hen wil aangaan. Mocht je een videoboodschap naar een van je contacten versturen die geen Skype Qik heeft, dan ontvangt deze persoon een sms’je met instructies hoe hij de video kan bekijken.

Een andere coole feature is dat je tijdens het opnemen kunt switchen tussen de camera aan de achterkant en de front-facing camera.

Skype Qik is vanaf nu verkrijgbaar voor de drie grote platformen.

Download Skype Qik voor Android
Download Skype Qik voor Windows Phone
Download Skype Qik voor iOS

Geen zin om alles te lezen? Bekijk dan de onderstaande video.

Ga jij Skype Qik downloaden en gebruiken, of houd je het lekker bij Skype?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer