Afbeeldingen en specs nieuwe Acer Aspire Switch 12 bekend

0

TabletGuide heeft de officiële beelden in handen gekregen van weer een nieuwe Acer-tablet. De Acer Aspire Switch 12 is een 12,5 inch hybride tablet-computer met aan boord het Windows besturingssysteem. Acer heeft voor een nieuw concept gekozen, waarbij het toetsenbord te splitsen is waarmee een nieuwe werkopstelling valt te creëren. De Acer Aspire Switch 12 krijgt het artikelnummer SW5-271. De hybride tablet krijgt een full hd display met IPS-technologie en wordt voorzien van een Intel Core M-processor.

Acer ontwikkelde in 2013 al de Aspire Switch 10, waar in 2014 een nieuwe editie van verscheen. Ook maakte het bedrijf recentelijk de grotere Acer Aspire Switch 11 bekend, welke we binnenkort in de winkels zullen zien liggen.

Acer Aspire Switch 12 specs

De Acer Aspire Switch 12 krijgt een 12,5 inch tabletscherm met een resolutie van 1920 x 1080. Onder de motorkap zal een Intel Core M-5Y10a worden aangebracht met een kloksnelheid van 2,9 GHz. Deze krijgt de ondersteuning van 4 GB werkgeheugen en het goedkoopste model zal voorzien worden van 64 GB SSD-opslag. Natuurlijk is deze opslag uit te breiden met een microSD-kaart.

De Acer SW5-271 krijgt geen camera aan de achterzijde maar wel een frontcam van 2 megapixel. Verder is een WiFi-sensor (802.11 b/g/n) aangebracht. Ook kun je gebruik maken van Bluetooth 4.0. De tablet beschikt over een microUSB-poort en een microHDMI-poort.

Het toetsenbord is kleiner dan een conventioneel toetsenbord en heeft derhalve geen trackpad onder de toetsen. Wel zijn twee kleine knoppen te vinden onderaan het keyboard wat de linker- en rechtermuisknop zijn. Het toetsenbord heeft een extra volwaardige USB-poort.

Net zoals veel 2-in-1-computers is deze Aspire Switch 12 van Acer te gebruiken in verschillende modi. Het is een hybride dus de tablet heeft, in tegenstelling tot een zogenaamde convertible, een afneembaar toetsenbord. Je kunt het toetsenbord los halen waardoor je over een volwaardige Windows-tablet beschikt. Koppel je het toetsenbord aan het scherm dan heb je een 12,5 inch laptop. Splits je daarna het toetsenbord, en draai je het bovenste deel 180 graden naar achteren, dan wordt dit deel een tabletstandaard. Het toetsenbordgedeelte kun je daarna los, met een Bluetooth-koppeling, gebruiken. Dit laatste is een uniek karakter van deze Switch 12, wat de concurrentie op dit moment niet biedt.

Wat de prijs wordt van de Acer Aspire Switch 12 is nog niet bekend. Een Hongaarse webshop heeft de nog niet geïntroduceerde Acer-tablet opgenomen in haar assortiment voor een prijs van omgerekend 735 euro.

UPDATE: Acer Nederland heeft tegenover TabletGuide het bestaan en de komst van deze Aspire Switch 12 naar Nederland bevestigd. Volgens de woordvoerder wordt deze Acer-tablet over 2 à 3 weken officieel gepresenteerd. Dan zullen we ook de introductiedatum en de prijs te weten komen.

Officiële foto’s Acer Aspire Switch 12

Deze persfoto’s zijn in handen gekomen van TabletGuide. Klik op de foto voor een groter beeld.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer