Tablets minder vaak beschadigd dan smartphones

0

Ongeveer de helft van de consumenten die een smartphone heeft (48%) zegt dat zijn telefoon op een of andere manier een beschadiging heeft opgelopen. Tabletbezitters daarentegen zijn een stuk zuiniger op hun apparaat: bijna driekwart van gebruikers (73%) zegt dat hun tablet geen schade heeft.

Dat blijkt uit een onderzoek van ZAGG, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de vervaardiging van robuuste smartphoneaccessoires. Medewerkers voerden een onderzoek uit onder 768 Amerikaanse consumenten en vroegen hen naar de staat van hun smartphone en tablet.

Op de vraag “wat voor beschadiging heeft uw smartphone?” antwoorden vier van de tien respondenten (41%) met een kras, hetzij op de behuizing, hetzij op het scherm. 8% geeft aan dat de schade ernstiger is: een gebarsten scherm (5%) of een barst in de behuizing (3%) zijn de meest genoemde opties. Iets meer dan de helft (52%) zegt dat hun smartphone schadevrij is.

Dezelfde vraag werd ook voorgehouden aan tabletgebruikers. Ongeveer één op de vier respondenten (22%) geeft aan dat zijn tablet een kras op het scherm of de behuizing heeft. 10% zegt dat zijn tablet een barst bevat. Maar liefst 73% van de ondervraagden zegt dat zijn tablet geen enkele vorm van beschadiging heeft.

Oorzaak

Zowel bij smartphone- als tabletgebruikers blijkt een val op de grond de oorzaak van de schade te zijn (respectievelijk 38% en 32%). Water wordt onder smartphonegebruikers als tweede boosdoener genoemd (7%) voor schade, bij tabletbezitters zijn dat kinderen. Zo de tablet hieronder voor andere veelgenoemde oorzaken.

Bron: ZAGG

Herstel

Als je smartphone of tablet schade heeft opgelopen, kun je twee dingen doen: de schade laten repareren, of er vrolijk mee blijven rondlopen. De laatste optie blijkt het meest populair bij beide groepen: 49% (smartphone) en 69% (tablet). Bijna eenderde van de respondenten (31%) geeft toe dat hij zijn smartphone heeft laten repareren. Gemiddeld betaalden zij 143,81 dollar. Bij tabletbezitters is daarover niets bekend.

Gebruik

Zijn deze uitkomsten opvallend? Allerminst als je het mij vraagt.

Om te beginnen wordt een smartphone vele malen intensiever gebruikt dan een tablet. De meesten van ons dragen hun smartphone de hele dag met zich mee in hun broek- of jaszak, rugzak of tas. De kans dat hij een keer uit je handen of zak glipt is dus vele malen groter.

Tablets daarentegen worden in de meeste gevallen in de woon- of slaapkamer gebruikt. Deze ligt de hele dag op dezelfde plek, totdat we thuiskomen en willen ontspannen (of verder werken). De kans op schade is dus vele malen kleiner dan bij smartphones.

Tablets die buitenshuis of op de werkvloer worden gebruikt, zijn in sommige gevallen voorzien van een robuuste beschermhoes. Denk bijvoorbeeld aan de Panasonic Toughpad FZ-A1 of de onlangs gepresenteerde Samsung Galaxy Tab Active.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer