Nieuwe Volkskrant app: al het nieuws (goedkoper) op je iPad of Android-tablet

0

Vannacht is een nieuwe app van De Volkskrant live gegaan, tezamen met een nieuwe online portal op de website. Voortaan biedt De Volkskrant alle artikelen uit de krant één-op-één aan op de website en in haar Android- en iOS-apps. Bestaande abonnees van de papieren editie kunnen inloggen op de website of in de app en de digitale versie lezen. Ben je nog geen abonnee dan kun je een dag de digitale krant lezen of een week- of maandabonnement afnemen voor interessante bedragen. De nieuwe Volkskrant-apps en het portaal bieden ook wat nieuws. Zo kun je de cultuuragenda van die dag raadplegen of kun je je eigen Volkskrant samenstellen.

Voorheen bood de website van De Volkskrant slechts een selectie aan zogenaamd hard nieuws. Dit actuele nieuws, veelal gebracht in kortere stukken, was voor iedereen vrij toegankelijk. Via de portaal krant.volkskrant.nl zijn voortaan alle artikelen beschikbaar. Voor de diepgaande artikelen moet je wel een abonnement hebben of betalen om het artikel te kunnen lezen.

Abonnementen

De Volkskrant biedt met de publicatie van de nieuwe apps, die ook geschikt zijn voor de Apple-tablet en alle moderne Android-tablets, ook een nieuwe abonnementsstructuur. De Volkskrant slaat een gat met de concurrentie als het gaat om de prijzen van de digitale abonnementen. Dit zijn de huidige prijzen van De Volkskrant digitaal:

  • Dagpas €0,89
  • Weekpas €2,69
  • Maandpas €9,99

Alle abonnementen stoppen automatisch na afloop. De prijzen zijn veel goedkoper dan wat concurrenten vragen voor een digitaal abonnement. NRC vraagt voor een losse editie bijvoorbeeld maar liefst €1,79. Een maandabonnement kost bij het NRC zelfs €25,95.

Artikelen delen

Soms zijn de diepgaande artikelen, waarvoor je een abonnement dient te hebben of dient aan te schaffen, wel gratis te lezen. Dat is alleen in het geval wanneer iemand met een abonnement zo een soort artikel deelt via de sociale media. Om fraude te voorkomen mag dit maximaal 10 keer per maand plaatsvinden. Een slimme manier om de irritante betaalmuur te omzeilen wanneer een vriend een interessant artikel met je deelt op bijvoorbeeld Facebook.

Samenstellen

Een handige nieuwe feature in de app en in de online portaal is de optie tot het samenstellen van je eigen Volkskrant. Je kunt columnisten, schrijvers of onderwerpen aanmerken als interessant. Naar aanleiding van je interesses wordt een eigen Volkskrant gecreëerd met de bestaande nieuwsartikelen, columns en achtergrondartikelen uit de krant van die dag.

Ook is het mogelijk om artikelen aan te merken die je later nog eens wilt lezen.

Downloaden

De Volkskrant-app is te downloaden via onderstaande buttons.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

De Volkskrant de Persgroep

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Nieuws
  • Downloaden
  • Beoordelen

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Add Comment Register

Reageer