Eerste gameplay trailer Angry Birds Transformers online

0

In juni hoorden we de eerste geruchten dat Rovio samen met Hasbro aan een nieuwe Angry Birds game werkte: Angry Birds Transformers. Al snel bleek dat de geruchten waar zijn en dat we de game in oktober kunnen downloaden. Vorige week plaatste de Finse gameontwikkelaar een video met daarin de eerste beelden van de gameplay.

Het eerste dat onmiddellijk opvalt, is de rigoureuze wijziging in de gameplay. Word je in de meeste games vanaf een katapult gelanceerd om de bad piggies van kant te maken, daar is in Angry Birds Transformers geen sprake van. Ditmaal heeft Rovio ervoor gekozen om een side scroller uit te brengen, waarbij je zo veel mogelijk Deceptihogs op de voor- en achtergrond moet neerschieten. Om obstakels op de voorgrond te ontwijken, moet je Autobird in sommige gevallen in een voertuig veranderen.

Een ander nieuw element in de gameplay is dat je samen met een tweede speler de game kunt spelen. Samenwerking staat daarbij voorop. Een andere nieuwe feature is dat je je Autobird kunt upgraden. Welke power-ups er precies zijn is natuurlijk nog een verrassing. Ik vermoed dat je je laser/geweer kunt upgraden, maar ook bijvoorbeeld je voertuig (sneller rijden, minder snel schade oplopen).

Het is niet de eerste keer dat Rovio een afwijkende gameplay implementeert. In Angry Birds Go! (een Mariokart-variant van de game) en Angry Birds Epic (RPG base turned vechtspel) is het principe van de katapult om bad piggies te doden ook weggelaten.

Lancering

In een blog schrijft Rovio dat fans uit Finland en Nieuw-Zeeland als eerste kunnen genieten van Angry Birds Transformers. Canada en Australië volgen kort daarna.

De wereldwijde lancering van de game is op woensdag 15 oktober. Dan verschijnt Angry Birds Transformers in de App Store. Android-gebruikers moeten nog iets meer geduld opbrengen: zij kunnen de game pas vanaf 30 oktober downloaden in de Play Store. Bezitters van een Kindle Fire van Amazon kunnen Angry Birds Transformers op 5 november  spelen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen paar jaar heeft hij diverse webredacties versterkt e... Lees meer

Reageer