Microsoft optimaliseert image search voor tablets

0

“We zijn continu bezig om uw zoekervaring te verbeteren.” Wie niet beter zou weten zou bijna denken dat dit citaat afkomstig is van Google. Maar niets is minder waar: deze uitspraak is afkomstig van Microsoft. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf werkt momenteel aan een update voor zijn zoekmachine Bing. Als je op zoek bent naar een afbeelding, dan is de weergave van de zoekresultaten straks afhankelijk van de schermgrootte en –resolutie van het apparaat waarmee je de zoekopdracht uitvoert. Goed nieuws voor tabletgebruikers.

Microsoft benadrukt in zijn blog dat zoekopdrachten steeds vaker via mobiele apparaten worden uitgevoerd en de schermresolutie per toestel verschilt. Ongeacht welk apparaat je gebruikt, je krijgt altijd op dezelfde wijze de zoekresultaten voorgeschoteld. In jargon: de weergave van de content is niet responsief aan het toestel waarmee je werkt. En het maakt nogal uit of je afbeeldingen bekijkt op een tablet, smartphone of desktop.

Zo kan het niet langer, schrijft Microsoft. Daarom rolt het de komende weken een update uit die de zoekresultaten optimaal weergeeft voor iedere schermgrootte. Met name tabletgebruikers zullen hiervan profiteren, aldus Microsoft.

Veranderingen

Wat verandert er dan? Om te beginnen krijg je alleen nog maar afbeeldingen op je scherm als je met een tablet werkt. De container “Related topics” aan de rechterkant is weggehaald. Afbeeldingen op de tablet worden niet langer even groot weergegeven als op de desktop. Daarnaast worden er op een tablet straks minder resultaten getoond, maar krijgen de afbeeldingen meer ruimte.

Tevens is alles touch-vriendelijk en responsief. Als je naar beneden scrolt met je vinger, verschijnt er een mini-header in beeld die nooit meer dan 10% van je scherm in beslag neemt. Als je straks boven een afbeelding zweeft, verschijnt er een link waarop je kunt klikken om een nieuwe zoekopdracht met de voorgestelde zoeksuggestie.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd rolt Microsoft de komende weken deze update wereldwijd uit. In het begin profiteren alleen bezitters van een Windows-tablet of iPad van de veranderingen. De update voor Android- en Kindle-tablets volgt enige tijd later.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer