Toshiba Encore 2 Write: nieuwe Windows-tablet met stylus

0

Goed speurwerk van de Italiaanse collega’s van NotebookItalia wijst uit dat Toshiba een nieuw type tablet-computer gaat uitbrengen in de Encore-reeks. Niet Toshiba zelf onthulde de nieuwe Windows 8-tablet, maar een gelekt document van Intel bracht de eerste foto en specs naar buiten. De Toshiba Encore 2 Write verschijnt in twee varianten, een met een schermformaat van 8 inch en eentje met een tabletscherm van 10 inch. De specificaties en het uiterlijk komen sterk overeen met de twee Encore 2-tablets waarvan Toshiba de verkoop deze zomer is begonnen: de Toshiba Encore 2 8 (WT8-B) en de Toshiba Encore 2 (WT10-A). Het enige grote verschil is te vinden in het display, wat bij de Write-edities beschikt over een digitizer, en de gratis meegeleverde (actieve) stylus.

In eerste instantie dachten we aan weer een verwarrende productnaam, daar het type Write al terugkwam in enkele Android-tablets van het Japanse elektronicabedrijf. Gelukkig ontdekten we dat de term Write dit keer staat voor iets wat het daadwerkelijk betekent. De Encore 2 Write-tablets zijn, volgens de makers in ieder geval, ontwikkeld om mee te schrijven, dankzij het digitizer display en de meegeleverde tabletpen.

Het uiterlijk en de specs van de Write-tablet-computers zijn vrijwel identiek aan de Encore 2-tablets. Zo zien we bijvoorbeeld een Intel Atom Z373-cpu aan boord met vier processorkernen. Een klein verschil is de camera. Waar de Encore 2-tablets een 5,0 megapixel camera bevestigd hebben aan de achterzijde hebben beide Encore 2 Write-tablets een 8,0 megapixel camera aan boord.

Over de resolutie van het display is niets bekend op dit moment. De Encore 2 8 en de Encore 2 10 beschikken beiden over een 1280 x 800 resolutie, iets wat we ook bij deze Write-modellen verwachten. Ook andere specificaties, zoals de hoeveelheid werkgeheugen en de opslagcapaciteit zijn nog onbekend.

De Toshiba Encore 2 WT8-B, zoals we deze tegenkwamen op de IFA 2014

De Toshiba Encore 2 WT10-A, zoals we deze tegenkwamen op de IFA 2014

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer