Dell onthult nieuwe Venue 8 7000 Series

1

Heb jij ze voorbij zien komen, de iPhone 6 en iPhone 6 Plus? Maar ook Apple Watch, Apple Pay en iOS 8? Alle ogen waren gisteren gericht op het persevenement van Apple, waar het enkele nieuwe speeltjes introduceerde. Maar er was meer gaande gisteren: zo hield Intel zijn eigen evenement genaamd Intel Developers Forum (IDF). Samen met Dell presenteerde de chipfabrikant de Dell Venue 8 7000 Series, naar eigen zeggen ‘de dunste tablet ter wereld’.

Specificaties Dell Venue 8 7000 Series

Over de specificaties wilde Michael Dell, de CEO van het gelijknamige bedrijf, helaas niet veel kwijt. We weten dat de Venue 8 7000 Series een edge-to-edge OLED-display van 8.4 inch heeft met een 2K resolutie (2560 x 1600 pixels) en een pixeldichtheid van 359 ppi.

We weten verder dat Intel de chip voor deze tablet heeft geleverd: onder de motorkap schuilt namelijk een Atom Bay Trail Z3500 Moorefield quadcore-processor. Volgens een vertegenwoordiger heeft de Dell Venue 8 7000 Series 16 GB aan opslagruimte, maar dat is niet officieel bevestigd. Het geheugen is met microSD-kaart uit te breiden. Het besturingssysteem? Android, maar welke versie is onbekend. Waarschijnlijk Android 4.4 (KitKat), maar de nog te verschijnen Android L is ook een reële optie.

Een andere feature die Michael Dell nadrukkelijk noemde is de camera. De Dell Venue 8 7000 Series is namelijk uitgerust met een RealSense cameramodule van Intel. Naast de standaard 8 megapixelcamera heeft de tablet nog twee andere camera’s om diepte en dimensionele data vast te leggen om zo 3D-effecten te creëren.

Ten slotte pakte Dell flink uit door te zeggen dat de Venue 8 7000 Series ‘de dunste tablet ter wereld’ is. Met een dikte van slechts 6 millimeter kan ik niet anders dan concluderen dat hij gelijk heeft. Ter vergelijking: de tweede generatie iPad Mini is 7,5 millimeter dik.

Prijs en beschikbaarheid

Een exacte lanceerdatum noemde Dell niet, behalve de cryptische omschrijving “voor de feestdagen”. Over het prijskaartje wilde de Amerikaanse tabletfabrikant ook niets loslaten. Zodra we hier meer over horen, dan lees je het op Tablet Guide.

Dell Venue 8 7000 Series

Bron: Liliputing

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer