Microsoft: ‘Windows 9 komt eraan’

0

Oeps! Foutje, bedankt. De Chinese afdeling van Microsoft heeft een forse vergissing gemaakt door de komst van Windows 9 aan te kondigen. Volgens het bedrijf kunnen we het nieuwe besturingssysteem “binnenkort” tegemoet zien.

Microsoft China plaatste een berichtje op het Chinese sociale netwerk Weibo.

“Microsoft’s latest OS Windows 9 is coming soon, do you think the start menu at the left bottom will make a come back?”

Ziet eruit als een onschuldig berichtje, toch? Niets is minder waar. Het bericht is meteen door Microsoft verwijderd, maar niet voordat het Chinese Cnbeta een screenshot had genomen.

Het bericht ging gepaard met een nieuw, niet eerder vertoond logo van het nog te verschijnen besturingssysteem, dat je boven aan het artikel kunt bekijken. Twaalf vierkantjes -live tiles?- vormen tezamen een 9. Daaronder staat met grote letters ‘Windows’. De blauwe achtergrondkleur is een andere dan het huidige Windows 8 logo kent.

Windows 9

Microsoft heeft zich tot op heden niet officieel uitgelaten over een release datum van het nieuwe besturingssysteem, dat beter bekend staat onder de naam Windows Threshold. Het bericht van de Chinese tak bevestigt dat we op korte termijn Windows 9 mogen verwachten.

De verwachting is dat Microsoft mogelijk op 30 september, als het hard- en softwarebedrijf een evenement houdt, Windows 9 voor het eerst aan het grote publiek toont.

Hoe Windows 9 er precies uit gaat zien is uiteraard niet bekend. Wel circuleren er allerlei geruchten op het internet. Zo zou de oude vertrouwde startknop zijn comeback maken, de Charm Bar aan de rechterkant verdwijnen en je (afhankelijk van je apparaat) nog maar één interface voorgeschoteld krijgen (live tiles voor tablets en de desktop voor laptopgebruikers).

Het nieuwe besturingssysteem is volgens de laatste geruchten in de lente van 2015 te koop.

Bekijk hier al het Windows 9 tabletnieuws.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen jaren heeft hij diverse webredacties versterkt en vo... Lees meer

Reageer