Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
25 augustus 2014

Huawei kondigt MediaPad T1 8.0 aan

huawei-mediapad-t1-80

Het van oorsprong Chinese Huawei heeft vandaag een nieuwe tablet aangekondigd. Het apparaat luistert intern naar de naam Honor S8-701u, maar zal in de winkels liggen als de Huawei MediaPad T1 8.0. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze tab een 8-inch scherm. De middelmatige specs plaatsen de tablet in het lagere prijssegment.

Het IPS LCD scherm van de MediaPad T1 8.0 heeft een 1280 x 800 resolutie. Hij wordt aangedreven door een quad-core Qualcomm Snapdragon 200 processor, tikkend op 1.2 GHz. Hij heeft 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte. Aan de achterzijde zit een 5 MP CMOS camera en aan de voorzijde zit een 0.3 MP webcam. Dit alles draait op Android 4.3 JellyBean, vermomt met Huawei’s Emotion UI interface.


Voorlopig zal de tablet op de Chinese markt verkrijgbaar zijn, waarbij je kunt kiezen tussen de kleuren wit en zilver. Of dit model ook de Nederlandse winkels gaat bereiken is nog maar de vraag. Er worden regelmatig modellen gelanceerd die uiteindelijk niet in Nederland verkocht worden.

Huawei is bezig met een opmars buiten China, maar voorlopig lijken de smartphone’s populairder dan de tablets van Chinese makelij. Het bedrijf verkocht in het eerste halfjaar van dit jaar 62% meer smartphones dan een jaar eerder. In totaal werden er ruim 34 miljoen telefoons verkocht. De verkoopcijfers van Huawei tablets zijn niet bekend gemaakt.Huawei stand MWC 2013

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voe... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.