Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
24 augustus 2014

ChromeADB Server maakt het de Android ontwikkelaar makkelijk

ADB

Het zal de gemiddelde Androidgebruiker niets zeggen, maar wie ooit een Androidapparaat ‘geroot’ heeft of ooit een Android app heeft gemaakt, die kent waarschijnlijk de term ADB. De afkorting staat voor Android Debug Bridge en het is de software die je nodig hebt om een computer te laten ‘praten’ met een Android apparaat. Je hebt het nodig om nieuwe firmware naar het apparaat te sturen of om een app eenvoudig te testen. Helaas is de installatie van ADB vaak een lastig proces, vooral onder Windows. Maar daar komt nu verandering in.

Android ontwikkelaar Koushik Dutta heeft een Chrome app uitgebracht onder de naam ADB server for Chrome. Met deze Chrome app kun je de ADB in één moeite installeren en in gebruik nemen, ongeacht op welk besturingssysteem je werkt. De app werkt op dit moment alleen samen met de Nexus 5, maar daar zullen binnenkort nieuwe apparaten bijkomen.


Voor gebruik onder Windows zijn nog wel de juiste USB drivers nodig. Die drivers zijn per Android apparaat anders en ze zijn vaak te downloaden op de website van de producent.

De app is ‘work in progress’ en alleen geschikt voor de Nexus 5. Zelf testen of en hoe het werkt, doe je hier.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.