Specificaties en prijs HP 10 Plus uitgelekt

0

Opnieuw een primeur voor onze collega’s van Mobilegeeks. Naast de HP Slate 10 Plus en Slate 8 Plus zijn ze afgelopen weekend ook de specificaties en prijs van de HP 10 Plus te weten gekomen, die volgens de redactie over enkele weken beschikbaar is. Ook hebben ze diverse foto’s van de aanstaande tablet van Hewlett-Packard online geplaatst.

Specificaties HP 10 Plus

Qua vormgeving ziet de HP 10 Plus er vrijwel hetzelfde uit als de Slate 10 Plus, zij het dat de behuizing aan de achterzijde een iets ander design heeft. Dat is ook niet zo vreemd, want het design van de Slate 10 Plus en Slate 8 Plus is afkomstig van Huawei (vergelijk deze tablets maar met de Huawei Mediapad 10). HP is zelf verantwoordelijk voor het ontwerp van de HP 10 Plus.

De HP 10 Plus beschikt over een 10.1 inch Full HD LCD-display met brede inkijkhoeken dankzij de toegevoegde IPS-technologie. Het scherm heeft een resolutie van 1920 x 1200 pixels en een beeldverhouding of aspect ratio van 16:10. Onder de behuizing schuilt een ARM-processor met vier Cortex A7 kernen. Volgens Mobilegeeks is de CPU geklokt op 1 GHz. Standaard heb je 16 GB aan opslaggeheugen tot je beschikking. Dankzij een microSD-slot kun je deze uitbreiden, mocht dat te weinig zijn voor jouw smaak. Het werkgeheugen bedraagt 2 GB.

HP-10-Plus-Mobilegeeks-2

De voorkant is uitgerust met een 2 megapixelcamera, de camera aan de achterkant met 5 megapixels. De batterij heeft een vermogen van 7700 mAh of 28 Whr die goed is voor zes uur kijk- en luistergenot op je tablet. Niet echt veel als je nagaat dat je met de meeste nieuwe tablets makkelijk tien tot twaalf uur haalt. Ten slotte draait de HP 10 Plus op Android 4.4.2 (KitKat), weegt de tablet 660 gram en is hij 9,9 millimeter dik.

Internetten kan alleen met een WiFi-verbinding: een 3G- of 4G-module ontbreekt namelijk. Dat zie je ook in het prijskaartje terugkomen, die volgens Mobilegeeks neerkomt op 240 euro. Wat betreft de beschikbaarheid: de HP 10 Plus zou “binnen nu en enkele weken” te koop zijn.

HP Slate 10 Plus en Slate 8 Plus

Afgelopen weekend publiceerde Mobilegeeks ook al foto’s, specificaties en prijzen van de HP Slate 10 Plus en HP Slate 8 Plus. Met een adviesprijs van respectievelijk 320 en 300 euro zijn deze tablets enkele tientjes duurder.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer