Lenovo staakt verkoop kleine Windowstablets in VS

0

Het Chinese technologiebedrijf Lenovo verkoopt niet langer kleine kleine Windowstablets in de Verenigde Staten (VS). Het bedrijf heeft hiertoe besloten omdat Amerikaanse consumenten niet warm liepen voor deze kleine tablets. Windowstablet met een groter scherm, zoals de ThinkPad 10, gaat gewoon door.

Dat laat Lenovo woordvoerder Raymond Gorman weten aan PCWorld.

Lenovo lanceerde twee kleine Windowstablets in de VS: de ThinkPad 8 en Miix 2 8 inch (review). Omdat het Chinese technologiebedrijf er niet in slaagt om de kleine tablets aan de man te brengen, zijn er meer dan genoeg overschotten van deze twee modellen. Deze voorraden worden nu in ontwikkelingslanden aangeboden. Volgens Gorman hebben consumenten daar meer belangstelling voor kleine Windowstablets.

“In other markets, particularly Brazil, China, and Japan, the demand for ThinkPad 8 has been much stronger, so we are adjusting our ThinkPad 8 inventories to meet increasing demand in those markets. If market demand for ThinkPad 8 changes, we will re-evaluate our strategy.”

Volgens marktanalist Bob O’Donnell blijft de vraag van deze tablets achter, omdat Windows makkelijker te bedienen is apparaten met een groter schermformaat. Het is volgens hem dan ook onverstandig om kleine tablets met Microsofts mobiele besturingssysteem te verkopen.

‘Meer Windowstablets onderweg’

Microsoft daarentegen ziet wel toekomst voor kleine tablets. Zo maakte het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf begin april bekend dat het de licentiekosten afschaft voor tablets die niet groter zijn dan 9 inch. Dat kwam het bedrijf op flink wat kritiek te staan: schrap je hiermee niet een belangrijkste inkomstenbron voor het bedrijf? CEO Satya Nadella verdedigde zijn beslissing door te stellen dat hij nieuwe kansen creëert die niet ten koste gaan van de inkomsten.

Deze week beloofde Microsofts Chief Operating Officer (COO) Kevin Turner op het Worldwide Partner Conference (WPC) dat het bedrijf samen met diverse partners verschillende kleine en goedkope Windowstablet op de markt gaat brengen dit najaar.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer