Italiaanse webshop verkoopt Xiaomi MiPad voor €300

3

Een webshop uit Italië heeft bevestigd de recent gelanceerde Xiaomi MiPad te gaan verkopen aan Europese klanten. De tablet is officieel alleen in China te koop en kost daar omgerekend 180 euro, bestel je hem bij de webshop dan betaal je net geen 300 euro. Voor dit bedrag krijg je een 7,9″ tablet voorzien van topspecificaties.

Xiaomi presenteerde de MiPad tijdens een eigen evenement in mei en maakte recent bekend de tablet vanaf 1 juli in China te gaan verkopen. De MiPad heeft daar een adviesprijs van omgerekend 180 euro meegekregen, geen geld voor een tablet met dit soort specificaties.
Vooralsnog heeft Xiaomi geen plannen om de MiPad buiten China uit te gaan brengen, maar niet getreurd; de Italiaanse webshop Xiaomishop.it gaat de tablet verkopen. Helaas voor de mensen die hopen op een Chinees prijskaartje; de webshop rekent 299 euro voor de tablet, plus 14 euro verzendkosten (naar elk Europees land). Het positieve nieuws dat ik kan melden is dat je bij het bestellen 4% korting kunt krijgen door de code ‘GIZXIAOMI’ in te vullen, wat de prijs reduceert naar €294,04 (inclusief verzendkosten). De tablet wordt vanaf 10 juli aan klanten verstuurd en met behulp van Google Translate begrijp ik dat verzending een week duurt. Betalen kan met PayPal en de webshop biedt 100% tevredenheidsgarantie.

Zie ook de screenshot hieronder. (Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Xiaomi MiPad

Belangrijkste specificaties Xiaomi MiPad

De tablet beschikt over een 7,9” IPS-beeldscherm dat 2048 bij 1536 pixels telt, of zoals Apple zegt; Retina. Zoals hierboven gezegd draait de MiPad op de nieuwste processor van Nvidia, de Tegra K1. Deze quadcore chipset – geklokt op een nog onbekende snelheid – wordt bijgestaan door 2GB werkgeheugen, ook wel RAM genoemd. Aan de voorzijde van de tablet is een 5 megapixel camera te vinden, ideaal voor selfies en videogesprekken dus. Aan de achterzijde is een 8 megapixel exemplaar te vinden, gefabriceerd door Sony. De interne opslagcapaciteit is 16GB groot en dit kun je met maximaal 128GB uitbreiden via een Micro-SD kaartje. Qua connectiviteitopties is de MiPad onder andere voorzien van Bluetooth 4.0, Wifi en GPS. De accu van het apparaat is 6700 mAh groot, opladen gaat via Micro-USB.

De MiPad draait op de meest recente versie van Google’s Android, namelijk 4.4 KitKat. Toch zal de gemiddelde Android-gebruiker dat moeilijk ontdekken, de schil die Xiaomi heeft toegepast doet meer denken aan iOS 8 dan aan KitKat. Een begrijpelijke keuze van Xiaomi, aangezien de tablet gericht is op de Chinese markt, en ze daar wild zijn van dit soort visuele schillen.

Qua design toont de MiPad veel overeenkomsten met de iPad Mini (Retina), al lijken de kekke kleurtjes weer op de iPhone 5C. De plastic behuizing, de bezels, de positionering van de camera en Micro-USB poort, het zal mij niks verbazen als Apple hier (wellicht terecht?) moeilijk over gaat doen.

Overweeg jij een Xiaomi MiPad te gaan bestellen?

xiaomi mipad

 

 

Share.

Over de auteur

3 reacties

  • Hoi Markv,

   zelf zou ik de MiPad daar niet bestellen. Ik vind de site (en de producten die ze aanbieden) wat vreemd overkomen, ik betaal dan liever een paar tientjes meer en bestel hem bij een betrouwbare site. Overigens krijg je geen gedoe met inklaringskosten meldt de webshop, omdat de tablet uit Italië wordt verzonden. De kosten zijn al afgedragen.

   • En jij vind die italiaanse website wel betrouwbaar?

    Ik zelf bestel meestal via ibuygou. Voordeel daar van is dat ze alles met cadeaupapier bestellen . Heb er nog nooit inklaringskosten voor hoeven te betalen.

Reageer