Adobe introduceert stylus en liniaal voor iPad

0

Adobe, een bedrijf dat we kennen van softwareapplicaties als Photoshop en InDesign, komt voor het eerst met hardware op de proppen. Het Amerikaanse softwarebedrijf heeft gisteren een stylus en een liniaal voor de iPad aangekondigd. Beide hulpmiddelen zijn te gebruiken in combinatie met Adobe’s eigen programma’s.

De stylus is gedoopt tot Adobe Ink. De liniaal heeft de naam Slide meegekregen. Net zoals in een pen of potlood en liniaal voor een tekenaar, zijn de hulpmiddelen bedoeld om rechte lijnen te trekken over het scherm van de iPad. Adobe spreekt van “cutting edge drawing tools” die dienen om “creative freedom and functionality” naar mobiele apparaten te brengen.

Adobe Ink is een drukgevoelige stylus die gebruik maakt van Adonit Pixelpoint technologie. Naar eigen zeggen is de stylus een lichtgewicht pen die perfect uitgebalanceerd is en een comfortable grip heeft. Adobe Slide staat voor precisie en is het hulpmiddel om perfect rechte lijnen te tekenen en zeer precieze taken te verrichten op de iPad.

De stylus en liniaal zijn te gebruiken voor iPads met iOS 7. Heb je deze versie van Apple’s mobiele besturingssysteem nog niet op je tablet geïnstalleerd, dan moet je dat eerst doen voordat je aan de slag kunt. Goedkoop zijn de accessoirestukken niet: de stylus en liniaal kosten gezamenlijk 199 dollar en zijn momenteel alleen in de VS verkrijgbaar via de webshop van Adobe. Andere regio’s komen later aan de beurt.

Toch nog een kleine meevaller: de applicaties waar de hulpmiddelen voor bedoeld zijn, kosten geen cent.

Creative Cloud

Naast de stylus en liniaal had Adobe nog meer nieuws. Creative Cloud, de online dienst waar gebruikers al hun creaties kunnen opslaan, heeft een update gekregen. Diverse apps hebben enkele nieuwe functies gekregen. Zo heeft Photoshop CC een blur-galerij gekregen en loopt Illustrator soepeler.

Ten slotte lanceerde Adobe diverse nieuwe mobiele applicaties: Adobe Sketch, Adobe Line, Photoshop Mix, Lightroom for iPhone en Creative Cloud for iPad and iPhone. Voor een beschrijving van de toepassingen van deze applicaties, kun je terecht op de website van Business Wire.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer