Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
17 juni 2014

Eerste problemen Surface Pro 3 verholpen

Microsoft Surface Pro 3 (1)

Hoewel de Surface Pro 3, de nieuwste high-end tablet van Microsoft, nog niet te koop is in de winkels, zijn desalniettemin de eerste problemen opgedoken en verholpen. Gabe, een van de redacteuren van Penny Arcade, kreeg van het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf een uitnodiging om naar de campus te komen en het Surface-team over zijn ervaringen met de tablet te vertellen.

Gabe schrijft in een blog uitvoerig over zijn ervaringen op de campus van Microsoft. Hij werd in een kamertje geplaatst en gevraagd of hij met de bijgeleverde stylus wilde tekenen op de Surface Pro 3. “Binnen dertig seconden realiseerde het team zich dat de home-button niet goed geplaatst was”, aldus Gabe. Terwijl hij tekende raakte hij voortdurend de thuisknop, waardoor hij telkens op het bureaublad terecht kwam.


“Ik zag enkele medewerkers hun hoofd heen en weer schudden en elkaar aankijken. Ze waren zichtbaar geïrriteerd dat ze dit probleem niet eerder hadden gezien.”

Ook over de stylus maakte Gabe de nodige opmerkingen. De drukgevoeligheid werkte in zijn ogen niet goed: je moest heel hard of juist heel zacht op het scherm drukken met de stylus. Tevens was er sprake van een lag tusse het moment van tekenen en het verschijnen van de lijn op het display.

“De Surface [Pro] 3 kon het tekenen niet bijbenen, een probleem dat ik bij de Surface Pro 2 nooit ben tegengekomen.”

Na twee-en-een-half uur tekenen en uitleg geven had het Surface-team voldoende gezien en beloofde Gabe om met zijn opmerkingen en bevindingen aan de slag te gaan. Een week later zocht het team opnieuw contact met de vraag of hij wilde testen of zijn bezwaren waren weggenomen.

Gabe’s grootste ergernis –de slechtgeplaatste thuisknop– was verholpen. Het team had een nieuwe functie ingebouwd waardoor de thuisknop wordt uitgeschakeld als iemand tekent en de stylus het scherm raakt. Ook als je de pen optilt blijft de home-button nog enkele tellen uitgeschakeld. Ook voor de drukgevoeligheid had het Surface-team een oplossing gevonden. De lag was volgens Gabe nog wel aanwezig, maar de medewerkers garandeerden hem dat ze daar een oplossing voor zouden vinden voordat de tablet in de winkels ligt.

Afgelopen maand onthulde Microsoft de Surface Pro 3, “de tablet die je laptop vervangt”. De levering van de tablets vindt vanaf 31 augustus plaats, maar je kunt ‘m wel al bestellen via diverse webwinkels.

De Surface Pro 3 kent de volgende modellen en prijzen:

  • Surface Pro 3 met Intel Core i3 – 64 GB – 4 GB RAM: €819,-
  • Surface Pro 3 met Intel Core i5 – 128 GB – 4 GB RAM: €1.019,-
  • Surface Pro 3 met Intel Core i5 - 256 GB – 8 GB RAM: €1.319,-
  • Surface Pro 3 met Intel Core i7 – 256 GB – 8 GB RAM: €1.569,-
  • Surface Pro 3 met Intel Core i7 - 512 GB - 8 GB RAM: €1.969,-

De Surface Pro Type Cover kost € 129,99 en de Surface Pro 3 Docking Station € 199,99.

Microsoft Surface Pro 3 (1)

Microsoft Surface Pro 3

  • Schermdiagonaal 12 inch
  • Besturingssysteem Windows 8
  • Schermresolutie 2160 x 1440
  • Afmetingen 20.14 x 29.21 x 9.14 cm
  • Processor Vierde generatie Intel Core i3 i5 of i7 (dual-core)
  • Gewicht 798
  • Opslagruimte 128 GB / 256 GB / 512 GB / 64 GB /
  • Introductiedatum
Alle specificaties >


Op dit moment zijn er nog geen prijzen bekend in ons systeem. Als je je e-mailadres achterlaat, dan nemen we contact met je op zodra er belangrijk nieuws is over de Microsoft Surface Pro 3.

Kies voor 'alleen prijzen' om alleen een mail te ontvangen als er nieuwe verkoopprijzen bekend zijn.

Alleen prijzen  Verzend


Er zijn nog geen reviews van de Microsoft Surface Pro 3.

Schrijf een review

Auteur: Anton Mous

Anton is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie en online journalistiek. De afg... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.