Nieuwe ASUS K014 tablet ontdekt

0

Het heeft een full hd display met een formaat van 8,9 inch. Een quad-core Atom-processor van Intel, de Z3745, met een kloksnelheid van zo’n 1,8 GHz. Aan boord Android 4.4.2 (KitKat). 2 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. Een 5 megapixel camera en een 1.2 megapixel frontcam. De tablet gaat onder de naam ASUS K014. Maar welke tablet is dit?

Dit is zo’n beetje de ontdekkingstocht die ondergetekende naging toen we de ASUS K014-tablet tegenkwamen in GFXbench.

ASUS heeft de laatste tijd veel nieuwe tablets bekend gemaakt. Toch konden we geen enkele tablet vergelijken met overeenkomstige specificaties.

Het meest lijkt deze tot nu toe nog onbekende ASUS K014 op de PadFone X, een nieuwe variant van de PadFone, die niet in West-Europa verkocht wordt. Echter, we zien twee grote verschillen. Als eerste zien we een andere SoC, daar de PadFone X een Qualcomm Snapdragon-cpu herbergt. Tevens weten we dat een PadFone in de GFXbench benchmark vaak met twee schermformaten naar voren komt. Één schermformaat van de smartphone en één schermformaat van de tablet-pc. Vandaar kunnen we concluderen dat het zeer waarschijnlijk niet om een PadFone-model gaat.

Al met al kunnen we concluderen dat we een nieuwe, tot nu toe nog niet bekend gemaakte tablet van ASUS hebben ontdekt.

Het duidelijke high-end karakter van de tablet valt niet helemaal te plaatsen in de categorie MeMO Pad-tablets, aangezien deze tablets vrijwel altijd een budget- of mid-range-insteek hebben. Echter, uit te sluiten valt dit natuurlijk nooit.

ASUS heeft vrijwel alleen maar Android-tablets met een schermformaat van 7, 8 of 10 inch in haar assortiment. Een schermformaat van 8,9 inch is hierdoor ook moeilijk te plaatsen.

Het blijft daarom gissen wat de aard is van dit beestje. Het is dus mogelijk dat ASUS binnenkort een persbericht verstuurt waarin een nieuwe 9-inch full hd-tablet met Intel Atom-SoC bekend gemaakt wordt.

Asus K014 performance in GFXBench TG

 

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer