Samsung presenteert Galaxy Tab S tablets met Super AMOLED scherm

0

In het theater aan Madison Square Garden heeft Samsung vandaag de Galaxy Tab S tablets gepresenteerd. Veel geheimen kan Samsung echter niet meer onthullen, want grote hoeveelheden informatie en diverse foto’s lekten eerder al uit. De tablet komt in een 8.4 inch uitvoeren en een 10.5 inch uitvoering en is slechts 6.6 mm dik. Beide tablets beschikken over een zogenaamd Super AMOLED scherm, het mooiste type scherm van het moment. Daarmee heeft Samsung een primeur te pakken, want dit type scherm werd nog niet eerder in tablets toegepast.

Specificaties

De tablets komen in twee kleuren: (Dazzling) wit en (Titanium) brons. De rand rondom is in goud uitgevoerd. Kunst of kitch? Ze zijn uitgerust met 3 GB RAM. Beide Galaxy Tab S-tablet draaien op een octa-core processor. Dit is een zuinige 1.3 GHz quad-core processor, en een snelle quad-core 1.9 GHz-model. Beide 8-kernige processoren komen uit Samsung’s eigen Exynos lijn. Aan de achterzijde zit een 8 megapixel camera en aan de voorkant een 2.1 megapixel webcam. De opslagruimte van 32 GB kan uitgebreid worden met een microSD kaart. Beide tablets draaien op Android 4.4.2 KitKat. Je kostbare stroom wordt opgeslagen in een 7.900 mAh accu. De 10.5 inch versie van de Tab S weegt 465 gram. Zijn kleinere broer weegt 294 gram.

Bekijk hier alle Samsung Galaxy Tab S 8.4 specificaties
Bekijk hier alle Samsung Galaxy Tab S 10.5 specificaties

Super AMOLED scherm

Het Super AMOLED scherm van de Galaxy Tab S biedt een aantal voordelen ten opzichte van de gebruikelijke tabletschermen. De responstijd van de schermen is beter, waardoor bewegend beeld scherper en vloeiender worden weergegeven. Daarnaast gebruikt een Super AMOLED scherm relatief weinig energie, waardoor je langer plezier kunt hebben van je tablet. Maar het grootste verschil zit hem in de helderheid van kleuren en het hogere contrast. De Super AMOLED schermen in de Galaxy Tab S hebben een resolutie van 2560 x 1600 pixels (WQXGA). Samsung heeft de Super AMOLED techniek verder verbeterd door er de eigen ‘Adaptive Display’ technologie aan toe te voegen. Dat betekent vooral dat de helderheid en de saturatie van het beeld dynamisch wordt aangepast aan de app die je op dat moment gebruikt. Een lichtsensor zorgt er daarnaast nog voor dat het scherm rekening houdt met je omgeving, zodat ook o.a. de witbalans aangepast kan worden.

Vingerafdrukken

Het inloggen in de Tab S kan met behulp van je vingerafdruk. Tot 8 personen kunnen hun vingerafdrukken opslaan en koppelen aan een account. De vingerafdruk beveiliging is volledig geïntegreerd met Samsung’s Knox beveiligingsysteem.

Google Play

Een samenwerking met Google Play zorgt voor een extra Samsung-only afdeling in de Play Store. Via die speciale sectie zal Samsung content aanbieden die alleen voor Samsung gebruikers bestemd is.

Kids Mode

De Galaxy Tab S beschikt over Samsung’s Kids Mode. Dit zijn een aantal aanpassingen en uitbreidingen voor het Android besturingssysteem, waardoor de tablet beter geschikt wordt voor kinderen.

Lezen en video

Volgens Samsung levert het Super AMOLED scherm de beste kijkervaring ooit voor liefhebbers van video en grafische werken. Om dat te benadrukken is het bedrijf een samenwerking aangegaan met een aantal grote partners, waaronder National Geographic en Marval Comics. Netflix zal de vele series en films in het assortiment in Full HD aanbieden op de tablet.

Prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Tab S is vanaf 4 juli te koop in Nederland. De Galaxy Tab S 8.4 met WiFi en 16 GB SSD-geheugen gaat een prijs krijgen van €399,-. De Galaxy Tab S 10.5 met WiFi en 16 GB intern geheugen gaat over de toonbank voor een verkoopadviesprijs van €499,-. De prijzen van de overige modellen zijn nog niet bekend.

Video

Foto’s

Accessoires

Samsung heeft direct bij de introductie van de Tab S ook een aantal accessoires aangekondigd. Het gaat om een redelijk standaard Book Cover en een eenvoudiger Simple Cover. Daarnaast komt het bedrijf met een op maat gemaakt Bluetooth toetsenbord om de productiviteit van de tablet te verbeteren.

samsung-galaxy-tab-s-book-cover samsung-galaxy-tab-s-simple-cover samsung-galaxy-tab-s-keyboardInfographic

Samsung Galaxy Tab S

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 10.5 inch
 • Besturingssysteem Android 4
 • Schermresolutie 2560 x 1600
 • Afmetingen 247.3 x 177.3 x 6.6 mm
 • Processor Samsung Exynos (octa-core)
 • Gewicht 465 gram
 • Opslagruimte 16 / 32
 • Alle specificaties
 • Schermdiagonaal 8.4 inch
 • Besturingssysteem Android 4
 • Schermresolutie 2560 x 1600
 • Afmetingen 125.6 x 212.8 x 6.6 mm
 • Processor Samsung Exynos (octa-core)
 • Gewicht 294 gram
 • Opslagruimte 16 / 32
 • Alle specificaties

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer