Toshiba toont goedkope 7-inch Windows tablet

0

Toshiba heeft een eerste 7-inch Windows tablet getoond tijdens Computex in Taiwan. De kleine tablet draait op Windows 8.1 en moet voet aan de grond krijgen in het budgetsegment. Volgens Toshiba moet de tablet een adviesprijs krijgen die onder de $ 150,- ligt.

Daarvoor krijg je een 1024 x 600 pixels tellend scherm, volgens de eerste berichten van niet al te beste kwaliteit. Onder de motorkap ronkt een 1.33 GHz Intel Atom Z3735 quad core processor, ondersteund door 1GB RAM geheugen. Deze hardware laat ons hartje helaas niet sneller kloppen. Apps kun je kwijt op zo’n 16GB opslagruimte.

Het getoonde prototype luistert naar de naam Toshiba Encore 7 en is uitgerust met een HDMI poort, micro USB en microSD. Hij heeft een webcam en een mono speaker.

Laten we hopen dat Toshiba de prijs nog verder kan drukken, want zonder een extreem klein prijskaartje geven we deze tab weinig kans.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer